Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Schuim matrassen en meubels veilig ondanks productiefout

Chemiefabrikant BASF laat weten dat er geen gezondheidsgevaar is ontstaan door een fout bij de productie van schuim dat wordt gebruikt voor matrassen en zitmeubelen.

Door een productiefout bij het maken van grondstoffen voor polyurethaanschuim bij de Duitse chemiereus BASF leek er deze week even paniek te ontstaan bij matrasfabrikanten. Mogelijkerwijs zou het schuim dat in matrassen en zitmeubelen wordt gebruikt gevaar opleveren voor de gezondheid. Dat blijkt niet zo te zijn, zo zegt BASF. Ook de Duitse brancheorganisaties Fachverband Matratzenindustrie en Verband der Deutschen Möbelindustrie laten vandaag weten dat er geen nadelige effecten zijn door de productiefout bij BASF.

Preventieve terugroepactie
De fout ontstond eind augustus bij BASF dat grondstoffen levert voor de productie van schuim dat wordt gebruikt door de matras- en meubelindustrie. Eind vorige week kwam meer informatie naar buiten over deze fout. Hierop startte matrasfabrikant Dunlopillo in Duitsland direct een terughaalactie. Dänisches Bettenlager (in Nederland bekend als Jysk) haalde mogelijk ‘besmette’ matrassen uit de winkels en trof voorbereidingen om consumenten de gelegenheid te geven net gekochte matrassen te retourneren.

Avek verschoond van problemen
In Nederland liet bedden- en matrassenfabrikant Avek eerder deze week in een nieuwsbrief weten dat zij niets van doen had met de problemen bij BASF. Avek heeft namelijk een schuimproductiebedrijf waarvan de producten worden verwerkt in de eigen matrassen. Ook levert het bedrijf aan derden.
In een gezamenlijk persbericht laten vandaag brancheorganisaties CBM (fabrikanten) en INretail (retailers) weten dat ‘matrassen en meubels veilig’ zijn na het incident bij BASF.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten