Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Seats and Sofas beboet voor misleidende prijsaanduiding

Seats and Sofas moet een boete van 350.000 euro betalen wegens misleidende prijzen. Het bedrijf ging in beroep tegen een eerdere uitspraak hierover, maar moet nu alsnog de portemonnee trekken.

Seats and Sofas moet de boete betalen na een uitspraak van het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Dat volgt hiermee een uitspraak van de rechtbank in Rotterdam in mei vorig jaar. Op haar beurt was dit het gevolg van het oordeel van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) die Seats and Sofas op de vingers tikte omdat het adverteerde met nepkortingen. Dat laatste vond plaats van januari 2016 tot medio maart 2017 toen de meubeldiscounter in huis-aan-huisfolders en op haar website adverteerde met met ‘van-voor prijzen’.

Zogenaamde ‘van-voor prijzen’
Volgens de ACM had de hoge ‘van-prijs’ nooit bestaan en werd door de actie met ‘van-voor prijzen’ een prijsvoordeel gesuggereerd dat niet bestond. Dit is een oneerlijke handelspraktijk. Daarnaast waren in de desbetreffende periode meubelen in de winkel niet voorzien van correcte beprijzing. Alleen met hulp van de verkoper en de prijslijst in de winkel konden consumenten erachter komen wat een specifiek meubel kostte. Dit is in strijd met de Prijzenwet. De consument moet aan de hand van het prijskaartje zelfstandig de prijs van het product kunnen vaststellen.

Definitieve uitspraak
Al met al reden voor de ACM om Seats and Sofas een tweetal boetes te geven. De rechtbank in Rotterdam oordeelde dat de ACM correct had gehandeld, maar Seats and Sofas tekende beroep aan. Het CBb oordeelt nu dat de ACM indertijd terecht de boetes heeft opgelegd. Deze blijven daarom in stand en worden met deze uitspraak definitief.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten