Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Sebastian Herkner ontwerpt 'Das Haus' voor IMM

De Duitse designer Sebastian Herkner zal voor meubelbeurs IMM in 2015 ‘Das Haus’ ontwerpen en inrichten. Das Haus is enerzijds een ‘echt’ huis, anderzijds een persoonlijke weerspiegelig van ideeën over toekomstig wonen.

Het door Herkner ontworpen ‘huis’ beslaat zo’n 170 m2 en is volledig rond. Ook de ‘binnenmuren’ hebben deze vorm waarbij de wanden grotendeels halfdoorzichtig zijn en gemaakt van textiel. Op deze manier worden toch verschillende ruimtes in Das Haus gecreëerd zoals deze in ieder huis zijn te vinden. Door het transparante karakter moet het huis uitnodigen om binnen te treden. Om de gastvrijheid te benadrukken zullen er tijdens de beurs in Das Haus kleine hapjes worden geserveerd.

Visionair ontwerp
Das Haus wordt tijdens de internationale meubelbeurs IMM in Keulen (18 t/m 24 januari 2016) sinds 2012 ieder jaar door een andere designer ontworpen en naar eigen smaak ingericht. Das Haus is een soort experiment waarbij de ontwerper zijn eigen huis creëert en mag inrichten met (deels) eigen ontwerpen. Voor de komende editie zullen er een aantal nieuwe producten staan die Herkner voor diverse merken heeft ontworpen en die tijdens de beurs hun première beleven. Zo krijgt Das Haus een invulling met meubels, materialen, verlichting en accessoires die de persoonlijkheid van de ontwerper weerspiegelen. Naast een hoog designgehalte moet het geheel leiden tot een ‘visionair ontwerp’.
Het bijzondere huis zal te zien zijn in hal 2.2.

Meer informatie: www.imm-cologne.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten