Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

September lichte omzetstijging voor woonbranche

Woonwinkels behaalden in september 1,1% meer omzet dan in september 2013. Daardoor was het derde kwartaal van dit jaar voor hen het eerste kwartaal sinds eind 2008 met een hogere omzet dan een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

De gemiddelde omzet van de detailhandel was afgelopen september 0,4% lager dan in september vorig jaar. Vooral winkels in bovenkleding en textielsupermarkten moesten fors inleveren, veroorzaakt door het fraaie nazomerweer in september. Winkels in woninginrichtingsartikelen deden het beter een noteerden 1,1% meer omzet dan een jaar geleden. Het CBS vermeldt expliciet dat het derde kwartaal (juli, augustus, september) van 2014 hierdoor ‘het eerste kwartaal is sinds eind 2008 met een hogere omzet dan een jaar eerder. In al die tussenliggende jaren was de omzet dus geringer of hooguit gelijk dan ene jaar eerder.

Sterke schommelingen
Als wij kijken naar andere onderdelen van de detailhandel, dan zie je een grillig verloop. Kledingzaken scoorden slecht in september, winkels in voedings- en genotmiddelen boekten 4% meer omzet ten opzichte van september vorig jaar. Een maand eerder, in augustus dus, liep de omzet in deze winkels juist terug. Ook de specifieke cijfers in de woninginrichting, gebaseerd op gegevens van brancheorganisatie INretail, laten zien dat de verschillen per maand - ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder - enorm fluctueren.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten