Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Simba, weer een nieuwe matrassen ‘start up’

Simba is de zoveelste online aanbieder van matrassen die zegt ‘de perfecte matras voor iedereen’ te kunnen leveren. Dit alles met een hoop geld van investeerders, veel marketing en ‘een verhaal achter’ het product.Simba komt uit Engeland en is nu ook (alleen) online verkrijgbaar in Nederland. Simba zegt de ‘perfecte matras’ te hebben ontwikkeld. Deze bestaat uit een laag koudschuim, daarboven een laag traagschuim, daarop een pakket pocketveren en het geheel wordt afgedekt met een laag latex, Simbatex genoemd. De matras wordt gemaakt in Polen en van daaruit rechtstreeks bij de klant afgeleverd. De levertijd bedraagt 1 tot 3 dagen. Er zijn 17 verschillende maten, variërend van 80 x 200 cm tot 200 x 200 cm.


Hybride matras
Simba stelt dat het verschil tussen hen en de vele andere online matrasleveranciers is dat zij niet alleen schuim gebruiken, zoals alle andere ‘start up’ matrasaanbieders, maar dat zij schuim én pocketveren gebruiken. Vandaar dat het bedrijft spreekt van een hybride matras. Hoewel de matrassen opgerold worden geleverd in een doos van 0,50 x 0,50 x 100 cm zegt Simba dat dit mogelijk is, ondanks de pocketveren.

Snelle expansie
Het bedrijf is in 2016 in Engeland gestart door matrasproducent Andrew McClements en zijn zoon Harry, samen met een aantal investeerders die er in korte tijd zo’n vijf miljoen (Pond) inpompten. Simba profileert zichzelf als ‘start up’ en denkt direct aan ‘scale up’, vandaar de uitbreiding naar Nederland. Er zijn ook plannen om uit te breiden naar Azië en Amerika.

Me too producenten
De marketing, het one product for all-principe, de inbreng van externe investeerders voor snelle groei, het afleveren in een doos en 100 dagen ‘proefslapen’ komt overeen met de bedrijven die de laatste jaren als paddestoelen uit de grond schieten. Uit Duitsland zijn dat Bruno, Buddy, Emma en Muun, uit de USA komen Casper, Leesa en Eve, One (van Made.com) heeft Engeland als basis en Matt Sleeps en Comforda zijn afkomstig uit eigen land. Allemaal hebben ze vrijwel dezelfde matras die geschikt is voor iedere bodem (inclusief de vloer), allemaal zien ze er hetzelfde uit (inclusief een label voor de naam) en allemaal hebben zij ‘een verhaal’. Dat is bijna altijd de zoektocht naar het vinden van de beste matras. Die ze dus hebben gevonden.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten