Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Slaap jezelf naar succeszzzzzzzz

Wie breed is georiënteerd in sport kan momenteel zijn lol wel op: Het EK voetbal nadert zijn ontknoping, idem Wimbledon, in de Tour de France komend weekend twee etappes in de Pyreneeën en tussendoor nog even de Europese Kampioenschappen atletiek. Dan even niks en op 5 augustus beginnen de Olympische Spelen. Dat wordt vast juichen en niet alleen door toeschouwers. Succesvolle sporters zullen profijt trekken van hun prestaties want sponsoren pronken graag met winnaars. Vooral beddenfabrikanten doen dat.

Op bed vallen
Auping sponsort al een paar jaar Ranomi Kromowidjojo. Auping is geen waterbeddenproducent, maar liet de zwemster in advertenties wel jarenlang ‘zwemmen’ op een bed met een soort ‘waterlaken’ erop. Het zag er nogal neppig uit. Inmiddels is dat beeld verdwenen en startte de Deventer beddenfabrikant een campagne met als pay off ‘Waar val jij op’ en zie je in een tv commercial mensen op bed vallen. Zo ook Ranomi.

Hockey
Ook een viertal hockeyers (2 mannen, 2 vrouwen) worden door Auping gebruikt als boegbeelden. Vreemd is wel dat ze op de site van Auping worden afgebeeld alsof ze een andere sport beoefenen; ze staan vervaarlijk met de hockeystick te zwaaien als ware het een honkbalknuppel. Dat correspondeert niet met de slogan die Auping zichzelf aanmeet : ‘Sponsor van de Rust’.

Rio matras
M Line gebruikt al jaren sporters als uithangbord, maar Epke Zonderland is uit het veld verdwenen. Misschien vindt hij nadat hij een paar keer van de rekstok is gevallen de mat goed genoeg als matras? M Line sponsort sporters uit diverse disciplines en vorig jaar kregen alle deelnemers van de Lotto-Jumbo ploeg hun eigen matras mee met de Tour. Daar lijkt nu geen sprake van. Met de Olympische Spelen in het verschiet introduceert M Line een ‘Rio matras’; leuk bedacht hoewel het een doodnormale matras is waar niets bijzonders aan valt te ontdekken.

Mechanische doping
Geen enkele beddenfabrikant heb ik nog zien inhaken op de indertijd fameuze uitspraak van Joop Zoetemelk ‘De Tour win je in bed’, waarmee hij het belang van rust onderstreepte. Misschien te algemeen? Momenteel figureert de wielerveteraan in een tv spotje waarin hij reclame maakt voor fietsenmerk Sparta. De link met topsport is hierin echter afwezig en dat is maar goed ook. Joop doet namelijk aan mechanische doping want hij rijdt op een e-bike.

Monitoren slaapgedrag
Sleeptrade, onder meer eigenaar van de winkelformule Beddenspecialist.nl, introduceerde in 2014 SlaapID, een apparaatje waarmee je het slaapgedrag kunt monitoren. Het eerste team van FC Dordrecht fungeerde vanaf januari 2014 als proefkonijn voor dit apparaat en een paar maanden later promoveerde het team naar de Eredivisie. Dan slaap je best lekker. Het jaar daarop volgde degradatie en ik heb nooit meer wat gehoord van de resultaten van het SlaapID bij de spelers. Te onrustig slaapgedrag?

Goedkope oplossing
Ik heb nog geen waarschuwende geluiden vernomen over mogelijke slaapperikelen in Rio of bijzondere bedden die de atleten daar gaan gebruiken. Wel andere alarmerende berichten. De airco in sommige hotels schijnt niet zo goed te zijn en dat is niet bevorderlijk voor een goede nachtrust. Het zou best kunnen dat vanwege het klimaat de Olympisch deelnemers af en toe kiezen voor een pragmatische en goedkope oplossing waar beddenboeren van gruwen: een hangmat.

Aribert Guiking

Update 11 juli: Het blijkt dat Auping er voor zorgt dat het team Giant-Alpechin op hun matrassen slaapt tijdens de Tour. Dus kunnen ze op deze rustdag lekker uitslapen.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten