Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Slaap uit een potje

Met opgeklopte verhalen, pseudo-wetenschappelijk jargon en onbewezen effecten proberen leveranciers van schoonheidsproducten de consument te overtuigen dat zij producten hebben waarmee je een slechte slaap kunt camoufleren. Daar denkt Ikea anders over.

 

 

Bedden- en matrassenmakers wentelen zich in allerlei bochten om te vertellen dat een goede nachtrust de basis is voor een prettige dag, dat goed slapen de vitaliteit bevordert en dat een goede matras er voor zorgt dat je uitgerust opstaat. Andersom willen ze je doen geloven dat slecht slapen leidt tot concentratiestoornissen, algehele slapte of wallen onder de ogen.

Dat laatste is waar aanbieders van schoonheidsproducten graag op inspelen. 's Nachts 'herstelt' de huid zich en bij te weinig slaap merk je dat bij het opstaan direct; je ziet er niet uit! Bovendien leidt slaapgebrek tot versnelde rimpelvorming. Gelukkig hebben zij allerlei smeerseltjes in tubes en potjes waarmee je je huid op kunt frissen en er stralend uitziet, zelfs nadat je 's nachts bijna geen oog hebt dichtgedaan.

In Engeland speelt Ikea daar op in met een advertentie van een grote pot met daarop de tekst Sleep, the most natural anti-ageing remedy. De inhoud van die pot bestaat uit het dekbed Småsporre, te koop voor 16 Engelse ponden, omgerekend 18,39 euro. In Nederland is het dekbed ook verkrijgbaar, vanaf 14,99 euro.
Uitsmeren over het hele lichaam.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten