Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Slaapkenner viert veertigjarig jubileum

De winkelformule Slaapkenner viert het veertigjarig jubileum. De bij de formule aangesloten winkeliers vieren dit met een aantal aanbiedingen en aardige presentjes voor de klanten.

Slaapkenner werd in 1974 opgericht door een aantal ondernemers en is nu een van de formules die valt onder inkooporganisatie/franchisegever/formulehuis Euretco. De groep telt momenteel 19 leden en die vieren feest in mei en juni. Er is een speciale jubileumkrant verschenen en klanten die iets kopen of een offerte laten maken, krijgen een Rituals-verwenpakket.

Private labels
Volgens Euretco is Slaapkenner een van de langst bestaande groep slaapspecialisten van Nederland waarbij elk gebied zijn eigen local hero heeft. Dat geldt overigens (nog) niet voor de provincies Groningen, Friesland, Drente en Limburg omdat daar de formule niet aanwezig is. De formule begon met merken, maar werkt nu met private labels. De oudste is OptiSleep. Daarnaast Nox met boxsprings, bedbodems en matrassen, Nørss, een concept in Scandinavisch slapen en het eigen Slaapkenner merk met ledikanten en nachtkastjes. ‘Het aanbod in private label ligt inmiddels op het niveau van de A-merken en soms zelfs daarboven’, aldus formulemanager Irene Venema.

Local heroes
Peter Lute, van Slaapkenner Lute uit Limmen, is sinds twee jaar voorzitter van de vereniging Volgens hem zijn de leden ‘gelijkgestemde, enthousiaste ondernemers’ die gaan voor ‘het beste slaapadvies’ en zich graag presenteren als local hero die weet hoe belangrijk de gunfactor is. Lute: ‘De basis onder Slaapkenner is stevig. We laten ons niet gek maken door de markt en werken gestaag door aan de bouw van het winkelmerk.’

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten