Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Slapen in een vogelhuis

Traditionele beddenwinkels zien er saai uit en dat kan best anders, zo ondervond een journalist van de Amerikaanse site Business Insider. Zij vergeleek een winkel van de keten Mattress Firm en de eerste fysieke winkel van de 'matras startup' Casper.

Mattress Firm is de grootste retailer van matrassen in de Verenigde Staten met 3.400 winkels. Het verkoopt diverse merken. Casper is een zogeheten matrassen startup die alleen online verkoopt, slechts 1 type matras in het assortiment heeft, het product thuis in een doos aflevert en dat doet met een ultrakorte levertijd. Sommige matrassen startups (er zijn er tientallen) doen ook zaken met fysieke retailers en een enkeling heeft soms een pop up zaak of denkt aan een permanente fysieke vestiging. De startup Casper deed dat laatste en opende vorige maand in New York een zaak. Een journaliste van Business Insider stapte naar binnen, deed dat ook bij een vlakbij gelegen filiaal van Mattress Firm en deed haar bevindingen bij beide merken. Het werd vooral een beeldverhaal.

Vogelgeluiden
In de winkel van Casper, die volgens een zegsman van het bedrijf een 'Disneyland ervaring' moet bieden, staan diverse huisjes (birdhouses) met daarin een opgemaakt bed. Klanten kunnen daar in alle rust de matras uitproberen, compleet met een muziekje van vogelgeluiden. Inmiddels heeft Capser toch iets meer variatie in de matrassen gebracht en geeft een ander gekleurd huisje een ander type matras en een ander geluid. Wie bestelt, kan desgewenst meteen de matras meenemen want alles is op voorraad aanwezig. Volgens de journaliste is er mogelijk een probleem wanneer het druk wordt: dan moet je wachten voor je naar binnen mag in zo'n vogelhuis.

Zee van matrassen
Wat betreft de ervaringen bij Mattress Firm is de journaliste minder positief. Het is er saai, je ziet je een zee van witte matrassen, er zijn diverse merken beschikbaar, je wordt constant geconfronteerd met aanbiedingen, er loopt een overijverige verkoper rond en het is vooral erg rustig, lees: er zijn geen of nauwelijks klanten aanwezig. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten