Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Slapen op een matras van stro

Matrassenfabrikant RHF introduceert een matras met een kern van stro. Het stro fungeert als een tussenlaag met daarboven een laag traagschuim en eronder en laag koudschuim. Volgens de fabrikant zorgt het stro voor goede ventilerende eigenschappen.

Het zal geen toeval zijn dat de matrassenfabrikant uit Den Haag net voor Kerst de matras onder de aandacht brengt, maar RHF-directeur Chris Nederhorst ziet het niet als een marketingstunt. Volgens hem is het meer toeval. De matras is overigens wel wat anders dan de kribbe waarin het kindeke Jezus na zijn geboorte werd gelegd 'in een bedje van stro'. Uiterlijk ziet de matras eruit zoals vrijwel alle matrassen, het verschil zit in de inhoud.

Bedje van stro
De matras is opgebouwd uit drie lagen: een laag van 9 cm traagschuim, daaronder een 'stromat' en daaronder een laag van 5 cm koudschuim. Het geheel wordt afgedekt met een normale tijk. Kern is de laag stro die volgens de fabrikant zorgt voor een goede interne ventilatie. Door de goede vocht- en temperatuurregulering van het 'bedje van stro' blijft de matras droog en zorgt deze voor een goed slaapklimaat. Het stro is afkomstig van rogge. Het stro wordt gereinigd, samengedrukt en samengebonden tot een 'mat' waarbij de stelen grotendeels intact blijven en dus niet verbrokkelen.

Psychologisch effect
Slapen op een matras van stro past volgens RHF in een gezonde levensstijl. Het komt 'rechtreeks uit de natuur en is niet behandeld met chemicaliĆ«n of andere 'vreemde' stoffen', zo vermeldt de site Daarnaast 'bevat stro kiezel (silica), een mineraal dat sommige mensen ervaren als rustgevend en daardoor leidt tot een gezonde en diepe slaap. Anderen vinden het idee om 'op stro te slapen' een heerlijk gevoel en komen alleen daardoor al tot rust.'

Meer informatie: www.healthfoam.com en www.matras.info


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten