Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Sleetje rijden in full design

De eerste sneeuw is gevallen en het is weer om binnen te blijven. Of juist niet en ideaal om te gaan sleetje rijden. Wie van design houdt, kan dat doen op een slee van meubelfabrikant Thonet.

De slee S333 is ontworpen door de Duitser designer Holger Lange en stamt uit 2006. De  inspiratie voor dit minimalistische model komt van de stoel S33, een ontwerp van Mart Stam uit 1926. Beide hebben het kenmerkende Thonet buisframe. De slee is gemaakt van gepolijst roestvast stoel met een zitting van netweefsel, leverbaar is grijs en zwart. Het vrijhangende zitgedeelte werkt als een schokdemper en volgens de promotekst van de fabrikant heeft de slee een optimaal glijvermogen en een uitstekende wendbaarheid. Dat laatste moet je met een korrel zout nemen, getuige een klein wedstrijdje tussen verschillende sleetjes. Klik voor filmpje.

Rodelspaß
Het product is superlicht en stapelbaar. Handig, mocht iemand meerdere exemplaren willen bestellen. De prijzen variëren, zo leert een korte snuffelronde op internet. De adviesprijs voor de Benelux en Duitsland is volgens de fabrikant 249 euro. Op Marktplaats staat er eentje in Arnhem voor 189 euro, maar die is al ingegleden. Volgens Thonet geeft de S333 Rodelspaß für die ganze Familie. Daarmee wordt meteen duidelijk dat het eigenlijk geen gewone slee is, maar een rodelslee. Je moet er dus niet op zitten, maar met de buik op gaan liggen. Wie het echt comfortabel wil doen, kan het natuurlijk ook proberen met de stoel S33. Deze glijdt minder, maar zit beter.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten