Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

'Smart Home' op meubelbeurs IMM

Op de meubelbeurs IMM zal in januari een Smart Home  verrijzen, een huis vol met apparatuur dat via internet wordt 'aangestuurd'. Daarbij worden specifiek architecten als bezoekersgroep aangesproken.


Het zogeheten Smart Home (ook wel intelligent huis genoemd) bestaat uit een nagebouwd woonhuis en een architectenkantoor. Hierin staan allerlei apparaten die met intenet (en eventueel met elkaar) zijn verbonden wat het  leven en werken in deze ruimtes beinvloedt. Het gaat het niet alleen om producten, maar ook om projecten en scenario's rond de thema's energie, zekerheid, lifestyle, comfort en entertainment.

Tekst en uitleg
Het geheel moet antwoord geven op vragen als: hoe ziet zo'n huis eruit, wat biedt het aan zekerheid en comfort, hoeveel kosten bespaar ik hiermee, hoe (makkelijk) wordt de apparatuur aangestuurd, wat is daarvoor nodig en wat kost het allemaal? Specialisten zullen ter plekke hierover tekst en uitleg geven. Ook zijn er dagelijks rondleidingen waarbij het grotere geheel in ogenschouw wordt genomen. Daarnaast zijn er tijdens de beurs lezingen en discussies waarbij gepraat zal worden over deze vorm van 'digitaal wonen'.

Architecten als doelgroep
Het Smart Home is te vinden in hal 4.2, de plaats waar het beursonderdeel Pure Architects is gesitueerd, een plek die zich met name richt op architecten. Hier worden ook veel producten  in samenhang met elkaar gepresenteerd, dus niet alleen meubels. Denk aan verlichting, vloerbedekking, behang en baden. Meubels voeren hierbij niet de boventoon, zoals elders op de beurs, maar vormen een onderdeel van compleet ingerichte ruimtes.

Weerbarstige praktijk
In een persbericht laat de organisatie van de IMM weten dat een Smart Home meer is dan het intelligent aan elkaar knopen van allerlei apparaten, iets wat aanbieders van de diverse producten vaak vertellen. In de praktijk blijkt dat vaak bar tegen te vallen. Subtiel wijst de beursorganisatie er op dat de toeleveranciers - en zelfs de totale branche - moet gaan werken aan een gemeenschappelijke standaard om al die apparaten gebruiksvriendelijker aan te sturen. Dat is namelijk nu nog totaal niet het geval. 

De beurs IMM wordt gehouden van 15 t/m 21 januari 2018.

Meer informatie: www.imm-cologne.de

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten