Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Snel rijk worden in de interieurbranche? Ga online verkopen!

Er valt goed geld te verdienen in de woonbranche en dat kan relatief snel. Belangrijk is wel dat je online verkoopt, zo blijkt uit de top 100 van jonge miljonairs van zakenblad Quote.

Naast de top 500 van rijkste personen publiceert Quote ook ieder jaar de top 100 van jonge miljonairs, dat wil zeggen onder de 40 jaar. Onder die 100 vermogenden zitten er zeven (allen mannen) die hun geld verdienen in de woonbranche, beter gezegd: die actief zijn met producten die je geheel of deels kunt relateren aan wat specifiek in de woonbranche wordt verkocht.

Niels Verwey, DekbedDisounter
Op plaats 42, goed voor 35 miljoen euro, staat Niels Verwij (33), oprichter en (mede-)eigenaar van de webshops Dekbed-Discounter, Woonq en Koopjesdeal en sinds maart de plantenwebshop e-bloom. Dekbed-Discounter verkoopt naast bedtextiel ook matrassen, boxsprings, meubelen en vloerkleden. Woonq levert meubelen, woonaccessoires, verlichting, tuinmeubelen en keukenspullen. Alle webshops vallen onder de Jamani Groep waarvan keukenboer Ben Mandemakers mede-aandeelhouder is. Mandemakers (goed voor meer dan een miljard) staat niet in de lijst van jonge miljonairs, hij is de zestig reeds gepasseerd.

Joep Verbunt, Matt Sleeps
Joep Verbunt (36), oprichter en eigenaar van webwinkel Matt Sleeps, staat op plek 49. Volgens Quote heeft hij een vermogen van 26 miljoen euro. Verbunt begon in 2016 met Matt Sleeps als matrassen startup volgens het beproefde concept: een type matras, voor iedereen geschikt, thuis geleverd in een doos. Inmiddels kun je als consument zelf enige variatie aanbrengen in de matras doordat verschillende lagen van de matras verwisselbaar en omkeerbaar zijn waardoor je volgens Verbunt de de hardheid kunt aanpassen.

Ruud Stelter, Orderchamp
Een plaatsje lager, op plek 50 en goed voor 25 miljoen euro, staat Ruud Stelder (34), investeerder en mede-oprichter van het online b-t-b platform Orderchamp. Via deze marktplaats kunnen bedrijven/merken hun spullen aanbieden aan retailers die - zo is de gedachte achter Orderchamp - hierdoor niet meer naar allerlei groothandels of beurzen hoeven om in te kopen. Orderchamp is in dit rijtje een beetje een grensgeval want hoewel de categorie home & living belangrijk is, gaat het ook om sieraden, beautyproducten, keukenspullen en stationery.

Dennis Cuijpers, Orderchamp
Dennis Cuijpers (33) is mede-investeerder in Orderchamp. Hij verdiende zijn geld met SEOshop, een e-commerce platform waar ook zijn hierboven genoemde maatje Ruud Stelder werkzaam was. SEO-shop werd in 2015 verkocht aan het Canadese platform Lightspeed, en bedrijf dat Point of Sale oplossingen biedt waardoor retailers wereldwijd hun klanten zowel online als offline via dat platform kunnen bedienen. Cuijpers is volgens Quote goed voor 20 miljoen en staat op plaats 56.
Let op: investeerders Stelter en Cuijpers verdienden hun meeste geld met activiteiten voor ze in Orderchamp stapten. Maar dat waren wel online activiteiten

Joost van der Goot, Volero
De 81e plek wordt ingenomen door Joost van der Goot (31), met een geschat vermogen van 15 miljoen euro. Van der Goot is eigenaar en mede-oprichter van vloekledenspecialist Volero dat in januari 2016 begon als De woonwinkelier. Volero presenteert zich als dé vloerkleden webshop van NL en levert ook een beperkt assortiment meubels, vooral stoelen en wat woonaccessoires. Volero heeft een tweetal fysieke showrooms in Lekkerkerk en Amsterdam.

Thijmen Bourgondiën, Raamdecoratie.com
Op 89 vinden wij Thijmen Bourgondiën (31), oprichter en eigenaar van Raamdecoratie.com. Quote slaat hem aan voor 14 miljoen euro. Bourgondiën liep als student stage bij Coulisse, een grote b to b leverancier van raamdecoratie en onderdelen hiervoor en begon van daaruit met een webshop voor raamdecoratie bestemd voor consumenten. Dat paste niet in de filosofie van Coulisse en in januari 2014 startte hij met Raamdecoratie.com, puur gericht op de consumentenmarkt.

Joost Brugmans, Orderchamp
Joost Brugmans (33) staat en plaatsje lager op nummer 90. Volgens Quote is de ceo van Orderchamp goed voor 14 miljoen euro. Orderchamp bestaat sinds september 2019 en had anderhalf jaar later naar eigen zeggen al 25.000 klanten, veelal retailers. Met de twee hierboven genoemde investeerders in Orderchamp lijkt het platform een goudmijn waar het geld vanzelf binnenstroomt. Maar zoals bij zoveel webwinkels; schijn bedriegt want meestal moet er de eerste jaren permanent geld in worden gepompt om te kunnen groeien.

Buitenbeentje: Wouter Bakker, VidaXL
Quote zet ook Wouter Bakker (38), mede-eigenaar van VidaXL in de top 100 van jonge miljonairs. Bakker begon met de verkoop van goedkope spulletjes via eBay, breidde dat uit met de site Koopgoedkoop.nl en veranderde in 2013 die naam in VidaXL. Hoewel het bedrijf vooral spullen voor in en om het huis verkoopt is het assortiment veel breder met onder meer sportartikelen, speelgoed, dierbenodigdheden en spullen voor auto's en boten. Bakker is daarom een grensgeval die meer doet dan alleen geld verdienen met producten die je relateert aan de interieurbranche. Hij doet dat overigens bepaald niet slecht, Quote schat zijn vermogen op 130 miljoen euro en Bakker zou daarmee goed zijn voor plaats 10. Hij zou dus ook helemaal bovenaan deze lijst kunnen staan.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten