Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Social media beinvloeden keuze voor huisinrichting

Nederlanders laten zich voor de inrichting van hun huis steeds meer beïnvloeden door wat zij zien op social media. Dit geldt vooral voor jongeren van 18 tot en met 24 jaar, zo blijkt uit onderzoek van de Britse behangproducent Graham & Brown.
 


Een toenemend aantal Nederlanders laat zich bij de inrichting van hun huis inspireren door wat er online is gezien, getweet, geblogd, gepind of gedeeld door beroemdheden en influencers, zo stelt behangproducent Graham & Brown, die zich baseert op marktonderzoek. Een kwart van de bevolking wendt zich tot social media voor de laatste nieuwtjes over design en interieurtrends. Bij mensen van 18 tot en met 24 jaar is dat 41% (waarbij Instagram favoriet is) en bij mensen van 25 tot en met 34 jaar is dat percentage 41% en is Pinterest het belangrijkste kanaal.

Online visualitiemogelijkheden
Algemeen gesproken is Pinterest het belangrijkste kanaal om ideeën op te doen voor de inrichting van het huis. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de Pinterest-gebruikers in Nederland een product koopt of hun huis opnieuw inricht in de stijl van iets dat ze online hebben gezien.
Behang wordt gepresenteerd op rol en voor veel mensen is het moeilijk om te visualiseren hoe dit product zich presenteert als het op de wand is aangebracht. Door de toename van de visuele mogelijkheden die online media bieden, stijgt ook het aantal zoekopdrachten naar behangstijlen, zegt Graham & Brown. Zo ontwikkelde het bedrijf een app waarmee je direct kunt zien hoe de eigen kamer eruitziet met nieuw behang. Ook kun je via de app het ontwerp vanuit iedere hoek bekijken met verschillende lichtbronnen.

International Wallpaper Week
Graham & Brown liet het onderzoek doen ter promotie van de door henzelf een aantal jaren geleden bedachte International Wallpaper Week. Deze wordt ieder jaar begin oktober gehouden om internationaal aandacht te vragen voor behang.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten