Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Spoga 2014: Meer kleur in de tuin

Op de Spoga vinden bezoekers de trends voor het tuinleven voor 2015. Veel luxe, meer kleur en aandacht voor design kenmerken deze beurs die in de nazomer in Keulen wordt gehouden.

Hoewel voor de consument het tuinseizoen nog maar net is begonnen, kijkt de vakhandel al naar het seizoen 2015. Dat gebeurt tijdens de Spoga, een grote beurs in Keulen die van alles laat zien waarmee de tuin ‘aangekleed’ kan worden. Deze wordt gehouden van 31 augustus t/m 2 september. Een groot gedeelte van de beurs bestaat uit tuinmeubelen plus aanpalende productgroepen als barbecues, tuinverlichting en echt groene producten voor onderhoud van de tuin variërend van grasmaaichines tot gieters en plantenbakken.

Teak is terug
Wat betreft de meubelen voorziet de beursorganisatie een colour-clash. Dit uit zich in kussens met zowel pasteltinten als knallende kleuren plus ‘regenboogkleuren’, oftewel multicolor streepmotieven. Lila, in alle variaties, wordt getipt als dé kleur voor het nieuwe jaar. Vlechtwerk is op zijn retour en teak komt terug, vaak in combinatie met andere materialen als staal en glas. Maar ook beton, bamboe en leer worden gebruikt voor de tuinmeubelen. Ook hangmatten en (retro) schommelstoelen zullen volop aanwezig zijn. Voor bijzondere nieuwigheden kan de bezoeker terecht in hal 10.2 waar producten worden getoond van zestien jonge designers die meededen aan een wedstrijd om iets te ontwerpen rond het thema ‘outdoor living’.

Buitenkeukens
Een niet onbelangrijk deel van de beurs gaat over barbecues, grillplaten, buitenkeukens en aanverwante zaken. Dat gaat van simpele opvouwbare barbecues tot loodzware stenen bakovens en verrijdbare outdoor kitchens met grill, pizzaoven, broodmandje en speciale groentenpan. Als nieuw signaleert de beursorganisatie de planche trend, een geëmailleerde grillplaat die oorspronkelijk uit Spanje komt. Naast de individuele stands van exposanten geeft de beurs via speciale podia ook aan wat de bredere trends zijn op het gebeid van outdoor living.

Internationaal
De Spoga zal zo’n 2000 exposanten herbergen waarvan 80% niet-Duits is. Ook het aantal internationale bezoekers is hoog, ruim 60%. Bezoekers vertegenwoordigen warenhuizen, tuincentra, bloemisterijen, dhz-zaken, groothandels en detailhandelszaken. Naast artikelen voor de tuin vinden bezoekers ook producten die gerelateerd zijn aan camping en sport en spel.

Meer informatie: www.spogagafa.de

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten