Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Staking bij Forbo duurt voort

Ook vandaag wordt er gestaakt bij de de fabriek van Forbo in Assendelft. De staking begon voor Pinksteren en is deels overgeslagen naar de Forbofabriek in Coevorden. Belangrijkste inzet is een loonsverhoging.


Het rommelt al een tijdje bij vloerbedekkingsfabrikant Forbo. In Assendelft werd in de week voor het Pinksterweekend 48 uur gestaakt, gevolgd door estafettestakingen waarbij de dagen erna iedere dag een andere afdeling eruit lag. De medewerkers staken voor een goede cao. Vorige week werd er ook gestaakt bij Forbo-Novilon uit Coevorden, eveneens vanwege het vastlopen van gesprekken over de cao. In Assendelft geldt de cao voor 550 mensen, in Coevorden gaat het om zo'n 400 medewerkers. 

Meer loon en minder werkdruk
Initiator van de staking is de FNV, maar de de CNV sluit zich erbij aan. De bonden willen een loonsverhoging van 5% per 1 januari 2019, met een bodem van 135 euro. Forbo Flooring wil niet verder gaan dan 2% , volgens de FNV minder dan de inflatie van dit jaar. Ook eist de bond dat er in Assendelft er tien extra uitzendkrachten bij de afdeling Productie komen en tien bij de afdeling Logistiek om de werkdruk in te dammen. Ook verlangt de bond investeringen in de fabrieken in Assendelft, Krommenie en Coevorden.

Staking vandaag in Assendelft
Vandaag wordt er gestaakt bij het hoofdkantoor in Assendelft waarbij een deel van de stakers uit Coevorden zich zal aansluiten. Het is de zevende stakingsdag in Assendelft.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten