Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Staking bij Recticel wordt harder

Bij schuimfabrikant Recticel in Kesteren en Buren wordt gestaakt omdat de werknemers een loonsverhoging willen die de directie niet wil honoreren. Volgens vakbond FNV zet Recticel stakingsbrekers in.


Foto: De Gelderlander

De werknemers bij schuimproducent Recticel eisen binnen de cao een loonsverhoging van 3% terwijl Recticel niet verder wil gaan dan 1,2%. In december werd daarom al een keer het werk neergelegd en ook in de maanden daarna werd regelmatig gestaakt, met inbegrip van deze week al voor de zesde keer. Deze week verhardde de situatie zich doordat volgens de FNV Recticel personeel van andere bedrijven inzet om de staking te breken.

Patstelling
Recticel directeur Rob Nijskens noemt de looneis ‘niet realistisch’ en zegt al water bij de wijn te  hebben gedaan (eerder was er sprake van een verhoging van 0,6%, red.) maar de FNV blijft bij haar eis. ‘Wij gaan door’, zegt Mari Martens, sectorhoofd FNV Handel. De FNV wijst daarbij op de goede resultaten van het bedrijf en de verhoging van het dividend met 29%, ten gunste van de aandeelhouders.

Schuim voor bedden en zitmeubelen
De staking betreft de vestigingen van Recticel in Kesteren en Buren waar respectievelijk 350 en 55 mensen werken. Recticel maakt in Kesteren polyurethaan schuim voor onder meer matrassen, zitmeubelen plus isolatiemateriaal. In Buren worden Technical Foams geproduceerd. Ubica is het eigen matrassenmerk van Recticel.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten