Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Steinhoff leidt 1,2 miljard euro verlies

Het Steinhoff concern boekte voor het gebroken boekjaar 2017/2018 een verlies van 1,2 miljard euro bij een omzet van 12,83 miljard.De bekendmaking van de jaarcijfers komt een maand nadat de cijfers van het jaar 2016/2017 werden gepubliceerd. Deze lieten lang op zich wachten omdat in november 2017 onregelmatigheden in de boekhouding werden geconstateerd en daarna al snel bleek dat er enorm was geknoeid met de cijfers. Om dit tot op de bodem uit te zoeken volgde een uitgebreid onderzoek waardoor de jaarcijfers van 2016/2017 pas in mei van dit jaar konden worden gepubliceerd. Het verlies over die periode was 4,04 miljard euro.

Grote sanering
De koers van het aandeel Steinhoff was al sinds mei 2017 aan het dalen, maar stortte in november 2017 volledig in elkaar en is sindsdien laag gebleven. Vandaag stond de koers op 0,08 euro.
Afgelopen jaar heeft het Steinhoff concern een aantal onderdelen afgestoten om te kunnen overleven. Zo werd het belang in de Duitse meubelketen Poco van de hand gedaan, werd de Oostenrijkse meubelketen Kika/Leiner verkocht, ging de Poolse zitmeubelfabrikant Steinpol over in andere handen en werd er fors gesneden in het personeelsbestand van de Franse meubelretailer Conforama. Ook werd de helft van de aandelen in Mattress Firm, de grootste beddenketen van de Verenigde Staten, verkocht.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten