Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Steinhoff verder in de problemen

De koers van Steinhoff International, een van de grootste meubelretailers, is nog verder gezakt. De net benoemde interim topman is inmiddels opgestapt en accountant Deloitte lijkt te worden meegetrokken in de misère.

De problemen bij Steinhoff stapelen zich op. Begin deze maand kelderde de koers vanhet beursgenoteerde bedrijf na het terugtreden van topman Markus Jooste. Hij werd opgevolgd door interim en grootaandeelhouder Christo Wiese, maar die moest binnen een paar dagen al weer het veld ruimen. Ondertussen zakte de koers nog verder tot 30 eurocent  terwijl dat een maand geleden nog 3,39 euro was.

Nederlands tintje
Het gerommel begon toen daags voor het publiceren van de jaarrekening 2016-2017 accountant Deloitte dit tegenhield wegens mogelijke onregelmatigheden. Inmiddels is er ook aandacht voor Deloitte zelf en is toezichthouder Autoriteit Financiële Markten een onderzoek gestart naar de accountant omdat er wellicht al in de jaren voor 2016 'onregelmatigheden' zouden zijn geconstateerd. Steinhoff is in Nederland nauwelijks actief, maar is statutair gevestigd in Amsterdam waardoor de affaire een Nederlands tintje krijgt.

Internationale vertakkingen
Steinhoff International, dat een beursnotering heeft in Frankfurt en Johannesburg, is in vele sectoren actief en is internationaal een zeer grote meubelretailer. Onder meer het Franse Conforama, Kika/Leiner in Oostenrijk, Poco in Duitsland en Mattress Firm in de Verenigde Staten behoren tot Steinhoff. Het concern heeft 6.500 winkels in 30 landen en heeft 90.000 werknemers in dienst. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten