Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Steinhoff zoekt kapitaal om te overleven

Steinhoff International probeert op allerlei manieren aan geld te komen nadat gerommel in de boekhouding is geconstateerd. Een winkel is verkocht en een luxe vliegtuig staat te koop.

Steinhoff International, na Ikea de grootste meubelretailer, is koortsachtig op zoek naar geld nadat de beurskoers eind vorige maand volledig instortte. Een filiaal van de Oostenrijkse meubelketen Kika/Leiner is verkocht en een vorig jaar voor het management aangeschaft luxe vliegtuig staat te koop. Ondertussen voert het concern gesprekken met de banken om de financiële positie te versterken.

Personele carrousel
Op personeel vlak is er sprake van een carrousel waar mensen makkelijk afvallen. De financiële topman Ben La Grange moest afgelopen week het veld ruimen nadat de laatste weken al meerdere mensen aan de top moesten opstappen, soms zelfs nadat ze paar dagen eerder waren benoemd. Het tekent de chaotische situatie bij het concern.

Extreme koersval
Deze ontstond begin december toen topman Markus Jooste opstapte, net voordat de jaarcijfers  van 2017 bekend zouden worden gemaakt. Een sterke koersval was het gevolg en in luttele dagen verdampte 90% van de beurswaarde van Steinhoff. Snel werd duidelijk dat er ook wat mis was met de balansen van de jaren 2016 en en 2015 en huisaccountant Deloitte werd zelf onderwerp van onderzoek.
Volgens Duitse media is er momenteel sprake van een 'zekere stabilisering' in de financiële situatie en de koers is zelfs wat gestegen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten