Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Sterke achteruitgang in Duitse fineerproductie

De omzet van de Duitse fineerproductie loopt hard achteruit. Van 2008 tot en met 2014 halveerde de omzet tot 62 miljoen euro. Meer samenwerking tussen bedrijven en een duidelijker positionering moeten het tij keren.

De Duitse producenten van fineer hebben het zwaar. In 2008 werd nog een gezamenlijke omzet behaald van ruim 128 miljoen euro en vorig jaar bedroeg dat 62 miljoen euro, een halvering in zes jaar tijd. De cijfers komen van Initiative Furnier + Natur (IFN), een platform voor de handel en industrie in fineer. Grootste boosdoener van deze achteruitgang zijn folies van kunststof die veel goedkoper zijn dan het fineer dat van echt hout is gemaakt. Het IFN benadrukt dan ook het ‘edele karakter’ van houtfineer om zich te onderscheiden van concurrerende producten.

Meer marketing
Marketing en daarbij behorende communicatie zijn belangrijk middelen om het product fineer, een halffabricaat, onder de aandacht te brengen. Beurzen, filmpjes op YouTube, berichten op Facebook en een website met veel informatie zijn daartoe geëigende middelen. De achterliggende boodschap die het IFN wil uitstralen is: fineer is een uniek product omdat het een natuurproduct is. Vooral dat laatste speelt een belangrijke rol in de communicatie en de relatie tussen fineer (=hout) en duurzaamheid moet een usp worden. Daartoe is een ‘strategisch document’ gemaakt rondom het thema ‘bos en hout’ met informatie over bosbouw, bosbeheer en

houtgebruik. Volgens het IFN is het een ‘ecologisch georiënteerd statement voor het beschermen van onze bossen’.

Meer informatie: www.furnier.de

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten