Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Sterke omzetgroei detailhandel in september

De omzet van de detailhandel in september was 4,6% hoger dan in september 2018. Winkels die zich bezig houden met interieur- en woninginrichting boekten de grootste omzetstijging.
 


September was voor vrijwel de hele detailhandel een uitstekende maand ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Alleen de speciaalzaken kenden een lichte omzetdaling, alle andere winkels boekten afgelopen september een hogere omzet dan in 2018. Winkels in meubels en woninginrichting noteerden een plus van 7,7%, winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren 7,2%. In augustus waren deze cijfers respectievelijk 8,4% en 10,0%, dus voor veel 'interieurzaken' waren augustus en september topmaanden.

Kanttekening
Daar past wel een kanttekening bij want de zomer van 2018 was lang en heet waardoor de omzetten enorm terugliepen. Aan de andere kant speelt ook het teruglopend aantal verhuizingen mee. Interieurzaken laten al vrijwel het hele jaar stijgende omzetten zien en het blijkt dat bouwmarkten de laatste maanden een sterke omzetstijging hebben gekend in het segment bouwchemie en bouwmaterialen wat er op wijst dat er stevig is ge├»nvesteerd in verbouwingen. Bij gebrek aan goede huizen (weinig aanbod en hoge prijzen) blijken mensen hun geld te steken in verbetering van hun huis. Brancheorganisatie verzon hiervoor de naam 'verthuizen'.

Online omzet stijgt met 21,8%
De omzet van de online detailhandel laat iedere maand forse groei zien en september was daar geen uitzondering op. De online omzet was in september 21,8% hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Pure webwinkels stegen met 17,1%, en winkels die zowel online als offline actief zijn, zagen hun omzet met gemiddeld 29,1% stijgen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten