Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Sterke omzetstijging voor woonwinkels

De omzet van winkels in de woonbranche steeg in het derde kwartaal gemiddeld me 12,7%, zo becijferde brancheorganisatie INretail. Voor geheel 2017 wordt een omzetgroei van meer dan de voorspelde 5% verwacht.

De positieve omzetontwikkeling in de woonbranche geldt voor alle deelsegmenten. De sterkste groei was bij keukenzaken met een plus van 16,6% in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Daarna volgen meubelzaken (15,3%), gemengde woonwinkels (13,4%), slaapspeciaalzaken (9,2%) en woningtextielwinkels (7,3%). ‘We profiteren van het vertrouwen dat consumenten hebben in de economie en van de vele verhuizingen die tot bestedingen bij woonwinkels leiden’, verklaart Bert Jan van der Stelt van INretail de sterke groeicijfers.

Regionale inhaalslag
Regionaal gezien valt de omzetontwikkeling van 21,5% in het oosten op, gevolgd door de Randstad met een gemiddelde omzetgroei van 11,4% in het derde kwartaal. In de noordelijke en zuidelijke regio’s stegen de omzetten van woonwinkels zo’n 10%. ‘Hiermee zet het herstel dat eerst in het westen van het land zichtbaar werd nu ook door in de rest van Nederland’, stelt INretail.

Midden-laag segment sterkste groei
De omzetgroei deed zich voor in alle prijssegmenten. Winkels in het midden/laag segment zagen met 16,9% groei hun omzet het sterkste stijgen, gevolgd door aanbieders in het hoog/midden segment (+12,7%) en het middensegment (10,9%). Gekeken naar plaats van vestiging kwamen ondernemers op de meubelboulevard uit op een gemiddelde stijging van 10,6%. Collega’s daar buiten deden het met gemiddeld 14,5% nog iets beter.

Positieve vooruitblik
De goede cijfers blijven waarschijnlijk nog even aanhouden, denkt Van der Stelt: ‘Negen van de tien ondernemers voorspelt dat de omzet in het vierde kwartaal minimaal gelijk blijft of groeit.’ Hij verwacht dat de voorspelde omzetgroei van 5% voor het hele jaar in 2017 ruim wordt overtroffen.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten