Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Stoffenbeurs Decosit gepland voor september 2021

Decosit, vakbeurs voor meubel- en interieurstoffen en wandbekleding, wordt op 14 en 15 september gehouden in Brussel. Er komt ook een speciaal gedeelte voor studio's en designers.
 


De data voor Decosit zijn vanwege corona een paar maal aangepast, maar nu hoopt organisator Fedustria definitief een juiste datum te hebben voor de beurs in Brussel: 14 en 15 september 2021. Naast aanbieders van meubel- en gordijnstoffen en wandbekleding biedt de beurs onderdak aan designers en studio's. Deze maken ontwerpen die vaak terugkomen in het textiel en door de diverse productgroepen bij elkaar te brengen hoopt de organisatie de beurs wat meer body te geven.

Schuiven met beursdata
Decosit zou in eerste instantie afgelopen september zijn gehouden, maar toen eerder dit jaar allerlei 'voorjaarsbeurzen' vanwege het plotseling opduikende coronavirus hun evenementen naar later datum verschoven, werd besloten om de beurs daarom juist iets te vervroegen naar juni om zodoende niet te worden 'weggedrukt' door andere beurzen. Dit bleek echter vanwege overheidsmaatregelen in Belgiƫ niet mogelijk en werd toch weer uitgeweken naar september. Ook dit bleek niet haalbaar en is er nu gekozen voor een ruime tijdsplanning; september 2021.

Decosit lange historie
Decosit is een nieuwe en tegelijkertijd een al al bestaande beurs. In 1979 werd de eerste editie in Brussel gehouden als uithangbord van de Belgische textielindustrie, georganiseerd door Textirama. De jaren daarna groeide de beurs en werd het een internationaal podium voor leveranciers van meubelstoffen. Later werd de beurs verbreed met onder meer raam- en en wandbekleding en in 2009 werd de beurs omgedoopt tot MoOD. De naamsverandering en het bredere aanbod kon niet verhinderen dat de beurs langzaam terugliep en begin 2018 verkocht beursorganisator Textirama de beurs aan Easyfairs.

Decosit nieuwe-stijl
Easyfairs besloot echter al snel om de stekker eruit te trekken en was het over en uit met de beurs. Met name Belgische bedrijven misten daardoor een goed podium en Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie, besloot hen te helpen, haalde de oude naam Decosit van de plank en organiseerde in september 2019 een Decosit-nieuwe stijl. Maar toen kwam dus corona om de hoek kijken met de bekende gevolgen.

Meer informatie: www.decosit.brussels


 


 


 


 

Op 10 en 11 september vindt in Brussel Decosit plaats, beurs voor meubelstoffen en interieurtextiel. Het is de vervanger voor de beurs MoOD die onlangs werd afgeblazen. Organisator is Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie.

Fedustria springt in het gat dat is ontstaan nadat beursorganisator EasyFairs in mei liet weten af te zien van het organiseren van de beurs MoOD, die sinds jaar en dag in Brussel wordt gehouden. Een aantal exposanten trok aan de bel bij Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie met de vraag of die wellicht iets zou kunnen organiseren. 'Zij waren al bezig met het maken van hun collecties en zagen ineens een internationaal platform wegvallen om hun producten te tonen', zegt Kris Vermoesen, eerste aanspreekpunt voor de beurs bij Fedustria.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten