Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Stoffenbeurs Decosit wil groeien

In september wordt in Brussel de tweede editie van Decosit gehouden, beurs voor meubel- en gordijnstoffen en wandbekleding. Ook mikt de beursorganisatie op de komst van ontwerpers om hun dessins te presenteren.Vorig jaar september werd de eerste editie van Decosit gehouden met een beperkt aantal exposanten van Belgische oorsprong. Voor de komende editie, op 8 en 9 september in Brussel, is dat een stuk meer (de teller staat momenteel op 23 deelnemers) waaronder enige buitenlandse bedrijven. Decosit werd en wordt georganiseerd door Fedustria, de Belgische federatie voor de textiel-, hout- en meubelindustrie en is een voortzetting van de beurs MoOD die in mei 2019 ter ziele ging. Omdat een aantal Belgische wevers, traditiegetrouw sterk aanwezig op MoOD, een podium zocht om toch dat najaar zich te presenteren organiseerde Fedustria dat in allerijl.

All in concept
Die ad hoc oplossing krijgt nu een vervolg met eenzelfde all in concept: uniforme stands met keus uit een drietal formaten inclusief stoffering, meubilering en verlichting. Potentiƫle deelnemers zijn leveranciers van meubel- en gordijnstoffen en wandbekleding, dezelfde doelgroepen van MoOD. Ook zet de beursorganisatie de deur open voor studio's en designers die ontwerpen maken voor textiel en behang. Zo denkt Fedustria de beurs 'attractiever te maken voor nationale en internationale bezoekers.'

Beurs met historie
De naam Decosit (een verwijzing naar decoratieve zitmeubelstoffen) bestaat al sinds 1979. Toen werd onder die naam een beurs gehouden als uithangbord van de Belgische textielindustrie. Daarna groeide de beurs uit tot internationaal podium voor leveranciers van meubelstoffen en volgde verbreding met raam- en en wandbekleding. In 2009 werd de beurs omgedoopt tot MoOD en de jaren daarna ging het langzaamaan bergafwaarts. Begin 2018 werd de beurs verkocht aan beursorganisator Easyfairs, maar na een editie in september dat jaar werd besloten de stekker te trekken uit Decosit.

Meer informatie: www.decosit.brussels

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten