Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Stressless sponsort schaatsploeg Bart Swings

Stressless is de nieuwe sponsor van de schaatsploeg van Bart Swings en Bart Veldkamp. Het Noorse meubelmerk verbindt zich voor minimaal drie jaar aan het internationale schaatsteam.

Schaatsploeg met vooraan Bart Swings (l) en Bart Veldkamp. (Foto: Soenar Chamid)

Bart Veldkamp, trainer van de Belgische Bart Swings, was sinds augustus bezig om geld bij elkaar te halen door middel van crowdfunding. Hij benaderde Stressless en na een paar gesprekken besloot het meubelmerk de schaatsploeg te willen sponsoren. Het precieze budget wordt niet prijsgegeven, maar met dit bedrag plus het al verzamelde geld via crowdfunding komt het in de buurt van de drie ton. Dat is het bedrag dat volgens Veldkamp nodig is om het seizoen goed door te komen.

‘Een hoop stress weg’
Stressless, vooral bekend van de relaxfauteuils, geeft aan gevallen te zijn voor de ‘charme’ van Bart Swings. ‘Hij is down tot earth en tegelijk volledig toegewijd aan zijn sport,’ aldus Thomas van Aalten, commercieel directeur bij Stressless. Uiteraard speelt ook het eigen belang mee. ‘In Nederland is onze naamsbekendheid met vijfentwintig procent nog erg laag. Die hopen we hiermee te verhogen.’ Bart Swings is tevreden met de zekerheid die hij nu richting Sotsji heeft waar in februari de Olympische Spelen worden gehouden. ‘Dit neemt een hoop stress weg. Wat dat betreft past de naam goed bij ons. Naast het schaatsen studeren veel van ons ook nog, hierdoor wordt allemaal iets relaxter.’

Mogelijke uitbreiding
Swings is een relatieve nieuwkomer in het langebaan schaatsen en brak vorig jaar door met een derde plaats tijdens de wereldkampioenschappen allround. Hij komt uit het inline skaten. Daar is hij al jaren een topper en 11-voudig wereldkampioen. Naast Swings bestaat het team uit zijn broer Maarten Swings, Ferre Spruyt en Wannes van Praet. Na de Olympische Spelen in Sotsji zal er worden gekeken naar uitbreiding van de ploeg.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten