Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Stroomtekort vanwege hitte dupeert Poolse meubelindustrie

Door de extreme hitte in Polen is de elektriciteitsvoorziening in Polen teruggeschroefd. Meubelfabrikanten moeten hun productie noodgedwongen beperken en Ikea staakt tijdelijk de verkoop van de Köttbular gehaktballetjes.

Door de enorme hitte en het gebrek aan neerslag moeten elektriciteitscentrales in Polen rigoureuze maatregelen nemen. Vooral in het zuidoosten van Polen is de situatie kritiek en de temperatuur in de rivier de Weichsel is zo hoog opgelopen dat elektriciteitscentrales minder water kunnen innemen omdat anders de temperatuur van het rivierwater te hoog zou oplopen. Ook waterkrachtcentrales kunnen veel minder stroom leveren en dat heeft gevolgen voor de distributie. Bedrijven moeten hun stroomverbruik beperken en wie dat niet doet, kan zelfs een boete krijgen.

Köttbular gehakballetjes
Door de beperkingen zijn onder meer meubelfabrikanten getroffen en de Ikea-vestiging in Kattowitz sloot begin deze week voor anderhalve dag haar deuren om de hitte het hoofd te bieden. In andere filialen ging de airco naar beneden, werden lampen uitgeschakeld en werden er geen Köttbular gehakballetjes meer geserveerd, zo schrijft de Frankfurter Allgemeine. Lezers van deze serieuze krant reageren hierop en vragen zich af of het niet meer serveren van gehaktballetjes nieuws is. Zij wijzen er op dat Duitsland op zonnige dagen soms een overschot aan energie heeft vanwege de vele zonnepanelen in het land; kan dat niet geëxporteerd worden? Ondertussen is inmiddels in Polen een oude bruinkoolcentrale opgestart die stroom moet gaan leveren.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten