Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Student HMC genomineerd voor WoodChallenge

Een meubelontwerp van Rob Vreugdenhil, student aan het HMC in Rotterdam, is genomineerd voor de WoodChallenge, een ‘prijsvraag voor studenten met passie voor hout’.

Het ontwerp heet The Hocker en bestaat uit een ‘blad’ van een groot aantal houten blokjes op springveren, verankerd aan een bodemplaat van MDF. De blokjes hebben een holle en een bolle kant en passen als puzzelstukjes in elkaar. Ze met elastisch rubbertouw aan elkaar verbonden waardoor ze zowel kunnen bewegen als een geheel vormen. In rust is het blad strak als een tafel, als je er op gaat zitten, blijken de blokjes mee te bewegen en doet The Hocker dienst als zitmeubel.

Hard én flexibel
Rob Vreugdenhil maakte het ontwerp voor zijn afstuderen aan de driejarige opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam, afdeling scheeps- en interieurbouw. Als inspiratie voor zijn ontwerp nam hij een vloerkleed en de flexibiliteit en zachtheid daarvan wilde hij met hout creëren. Dat deed hij samen met rubber en staal waardoor het harde hout toch flexibel blijkt te kunnen zijn. Dat wordt duidelijk als je op The Hocker gaat zitten.

Genomineerd voor prijsvraag
Met zijn ontwerp is Vreugdenhil genomineerd voor de WoodChallenge, een wedstrijd voor ‘studenten met een passie voor hout’ waarvan op 7 oktober de winnaar wordt bekend gemaakt. Het ontwerp is ook geselecteerd voor de tentoonstelling ‘Echte Rotterdammers, wat maken wij nou?’ Deze tentoonstelling in Museum Rotterdam geeft een indruk van ‘hardwerkende, rauwe, moderne Rotterdammers’ en richt zich met name op het ambachtelijk produceren. De tentoonstelling opent 18 oktober en loopt tot 15 mei 2015. Vreugdenhil wil zijn ontwerp graag commercieel verkopen, maar is voorlopig druk met zijn studie. Hij plakt er op het HMC nog een vierde jaar aan vast.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten