Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Student HMC wint FSC Design Award

David Sloep, leerling van het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam heeft de FSC Design Award 2018 gewonnen met zijn zitmeubel 'Fuik'. Het ontwerp wordt in productie genomen.

Het speelse zitmeubel lijkt op een fuik en is gemaakt van beukenhout. Het was een van inzendingen voor de  FSC Design Award 2018, een prijs behorend bij een ontwerpwedstrijd  waarbij de organisatie jongeren wil enthousiasmeren voor het gebruik van lokaal duurzaam hout, in het bijzonder beukenhout. Winnaar David Sloep gaat de komende tijd het product vervolmaken naar een marktrijp eindproduct dat in een beperkte oplage verkocht zal worden.

Hip imago voor beukenhout
Aan de ontwerpwedstrijd, bedoeld om Hollands beukenhout een hip imago mee te geven, deden zo'n 70 jonge meubelmakers mee van de Cibap Vakschool in Zwolle en het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en Rotterdam. Het thema was ‘Mother Nature’, waarmee de organisatie leerlingen uitdaagde om zich te laten inspireren door de natuur en alles wat de mens hier, letterlijk en figuurlijk, uit haalt. Het winnende ontwerp viel volgens de jury op vanwege de sterke associatie met natuur en buitenzijn.  Ook de haalbaarheid op productietechnisch gebied speelde een rol.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten