Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Studenten Koning Willem I College maken 'slow design'

Studenten van de opleiding Creatief vakman/Meubeldesign aan het Koning Willem I College tonen op 28 november hun ontwerpen voor de wedstrijd Slow Design. Het is onderdeel van de open dag die zaterdag wordt gehouden.

De ontwerpwedstrijd heeft als thema Slow Design. Het betekent dat de studenten langer kunnen ontwerpen, onderzoeken en finetunen. Ook gaat het om werken met lokale materialen en lokaal produceren met ‘respect voor de omgeving’. Commercieel gewin is niet het belangrijkste uitgangspunt. Afgelopen maanden zijn de studenten bezig geweest met de ontwerpen en aanstaande zaterdag 28 november zijn de inzendingen vanaf 13.00 uur te bekijken tijdens de open dag van de school in Den Bosch. De prijsuitreiking volgt om 16.00 uur.

Winnaars naar Milaan
Naast de overall winnaar mogen de studenten met de vijf beste ontwerpen deelnemen aan de Salone del Mobile, de meubelbeurs in Milaan die van 12 t/m 17 april 2016 wordt gehouden. Vorig jaar won The Twig, een wandmeubel in hout en wit afgewerkt plaatmateriaal, ontworpen door Roel Beerens en Wayne de Kort. (zie foto)

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten