Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Succevolle Material Xperience verandert in MaterialDistrict

Material Xperience, een beurs gericht op innovatieve materialen, gaat verder als MaterialDistrict. De onlangs gehouden beurs was een groot succes.

MaterialXperience is de jaarlijkse beurs waarbij met name de nieuwste producten van de 'materialenbiblitotheek' van het platform Materia worden getoond. De onlangs gehouden editie in Rotterdam (13 t/m 15 maart) was een groot succes en trok 8.400 bezoekers, 35% meer dan vorig jaar. Naast het tonen van nieuwe materialen werden er tijdens de drie dagen 55 lezingen gegeven. Volgend jaar zal de beurs onder een andere naam worden gehouden: MaterialDistrict.

Kruisbestuivingen
De beurs werd onderverdeeld in een aantal deelgebieden: Architecture, Interior, Fashion & Workwear, Products, Graphic & Packaging en Mobility. Hoewel bewust gekozen was voor deze onderverdeling laat de beursorganisatie weten dat materiaalinnovatie zich niet laat ‘vangen’ in een sector.
Vaak worden innovaties  ontwikkeld voor een specifieke sector of toepassing, maar blijken deze ook toepasbaar in andere sectoren. Zo worden koolstofvezels vooral toegepast in de automotive industrie, maar werden tijdens de beurs ook fietsen en tafels van dit materiaal gepresenteerd. Een ander voorbeeld is 3D-printen dat in meerdere sectoren wordt toegepast. 'Al met al heeft Material Xperience met deze laatste editie een brug geslagen tussen verschillende sectoren op het gebied van materiaalinnovatie en -ontwikkeling', concludeert de beursorganisatie.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten