Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Swiss Sense krijgt kippenketen KFC niet weg van meubelboulevard Den Bosch

KFC (Kentucky Fried Chicken) hoeft de drive-through op de Woonboulevard in Den Bosch niet te sluiten, zo bepaalde de rechter in een kort geding. Swiss Sense had daar op aangedrongen omdat het omzet zou mislopen.

Swiss Sense stapte naar de rechter omdat het last zou hebben van de drive-through die net op 3 december is geopend op de woonboulevard in Den Bosch. Deze belemmert de zichtbaarheid op de winkel, er is parkeergegelegenheid opgeofferd, er zijn verkeersopstoppingen en de drive-through zorgt voor afval, zo betoogde Swiss Sense. De beddenketen vond dat er sprake zou zijn van 'inbreuk op het huurgenot', vreesde een omzetdaling van tien tot twintig procent en stapte naar de rechter om sluiting van de drive-through te bewerkstelligen.

Rechter verwerpt eisen Swiss Sense
De rechter ging hierin niet mee en stelde dat Swiss Sense al sinds april vorig jaar had kunnen weten dat er een drive-through zou komen en waarom dan pas in december een kort geding aanspannen? Dan is er volgens de rechter geen sprake van een 'spoedeisend belang’. Daarnaast kon de winkelketen onvoldoende onderbouwen dat er minder bezoekers in de winkel zullen komen. Ook zijn de verkeersopstoppingen en de grote hoeveelheid afval volgens de rechter van tijdelijke aard en zal dat minder worden naarmate de drive-through langer open is.

Rechtszaak tegen gemeente
Het kort geding werd aangespannen tegen de verhuurder. Daarnaast heeft Swiss Sense nog een rechtszaak lopen tegen de gemeente waarin wordt geëist om alle vergunningen voor KFC in te trekken. Een fastfoodzaak hoort niet thuis op de woonboulevard, zo stelt de retailer. In het het pand zat voorheen een vestiging van Carglass.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten