Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tafelpotensysteem met ontelbare mogelijkheden

Mac’s table is een systeem waarbij je het onderstel van de tafel op talloze manieren kunt positioneren. Het ontwerp komt van de Poolse designer Mac Stopa en wordt op de markt gebracht door de Italiaanse meubelfabrikant Tonon.

Mac’s table is een systeem waarbij je het onderstel van de tafel op talloze manieren kunt positioneren. Het ontwerp komt van de Poolse designer Mac Stopa en wordt op de markt gebracht door de Italiaanse meubelfabrikant Tonon. De ‘poten’ van de tafel zijn vervaardigd van stevig polyurethaan en bestaan uit een soort plank die - onzichtbaar in het midden – lijkt te zijn gedraaid waardoor de bovenkant en onderkant gespiegeld zijn. Zo heeft de bovenkant een bolle zijde en de onderkant een holle zijde of net andersom als je de poot een halve slag draait. De losse elementen worden met elkaar verbonden door middel van stalen clips die aan de boven- en onderkant er op worden geklikt.

Onbeperkte mogelijkheden
Door meerdere elementen met elkaar te verbinden en onderling te draaien ontstaat er een onderstel dat eindeloos is te variëren. Met vier elementen creëer je een draagvlak voor een eenpotige tafel, door tweemaal (of nog vaker) een aantal elementen te clusteren zijn ook tafelbladen van grote omvang te realiseren. Voeg daarbij de keuze uit een twaalftal kleuren en het aantal mogelijkheden is vrijwel onbeperkt. De tafel verplaatsen, is relatief makkelijk want blad en onderstel zijn niet aan elkaar verbonden. Dat geeft ook meteen een nadeel aan: op het tafelblad leunen is niet aan te raden.

Ontwerper
De tafel wordt op de markt gebracht door de Italiaanse meubelfabrikant Tonon en is ontworpen door Mac Stopa, oprichter en ‘hoofdarchitect’ van het Poolse bureau DesignMassive. Tonon noemt de tafel Mac’s table.

Nog niet genoeg mogelijkheden gezien in variatie van het systeem? Bekijk dit filmpje van meer dan 1 uur!  

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten