Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tapijtcollectie geïnspireerd op schilderijen Van Gogh

Forbo lanceert een zestal dessins voor Flotex vloeren die zijn geïnspireerd op schilderijen van Vincent van Gogh. Door digitale printtechniek worden dessins aangebracht.

Forbo gebruikt voor de dessins details van schilderijen als de Amandelbloesem, de Postbode en het Café bij nacht. De dessins worden aangebracht door een digitale printer die zo fijn werkt dat volgens Forbo ‘zelfs de kwaststreken van de schilder goed te zien zijn’. De dessins zijn tot stand gekomen in samenwerking met het Van Gogh Museum en het Kröller Muller waar de genoemde schilderijen hangen. Een deel van de opbrengst van de verkochte vloerbedekking gaat naar deze musea, zo verzekert Forbo.

Sterk en schoon
De dessins worden afgebeeld op Flotex, een textiele vloerbedekking die lijkt op tapijt omdat het relatief zacht aanvoelt, maar als geheel vrij vlak is. De vele fijne vezels gaan fijnstof in de ruimte tegen omdat zij dat goed kunnen ‘binden’. Flotex is daarnaast sterk, duurzaam, heeft een hoge slipvastheid en is zelfs nat te reinigen. In de rug zitten speciale stoffen die bacteriedodend werken. De vloerbedekking is hierdoor zeer geschikt voor projectmatig gebruik, bijvoorbeeld voor zorginstellingen.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten