Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tapijtfabrikant BéWé vraagt faillissement aan

De in Hasselt gevestigde tapijtproducent heeft het faillissement aangevraagd en waarschijnlijk wordt later vandaag dit officieel uitgesproken, zo meldt RTV Oost.

Over de oorzaak van het mogelijke faillissement wilde Béwé vanochtend geen nadere mededelingen doen.. Ook de mogelijkheden voor een eventuele doorstart van de bijna zeventig jaar bestaande tapijtfabriek met 37 werknemers zijn nog niet onderzocht. Nadat het faillissement is uitgesproken zal een curator zich over de verdere afwikkeling buigen en nagaan of een doorstart mogelijk is. De kans daarop lijkt niet groot vanwege overcapaciteit en een al jaren stagnerende tapijtmarkt.

Moeizame markt
BéWé was in april nog prominent aanwezig op de Vakdagen Parket & Woninginrichter waar onder meer een nieuwe display werd getoond met een I-pad. Hiermee konden klanten op de winkelvloer scrollen door de collecties en bestellen. Het was naar de dealers een signaal dat het bedrijf durfde te investeren. Ook was de fabrikant in januari dit jaar present op de internationale vloerbedekkingbeurs Domotex. Onduidelijk is wat er nu gaat gebeuren, maar wel duidelijk is dat Béwé de eerste grote naam is die sneuvelt in de al jaren moeizame tapijtmarkt.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten