Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tapijtfabrikant Edel distribueert via Headlam

Headlam gaat de verkoop en distributie van de Edel Essentials Collectie verzorgen voor 600 geselecteerde dealers, voornamelijk retailers. Overige dealers zal Edel zelf rechtstreeks blijven bedienen.

Headlam beschikt over eigen vervoer en sinds 1 januari dit jaar worden producten van de groothandels Interplan, Lethem Vergeer en Silvester onder deze naam gedistribueerd. Dat zijn naast vloerbedekking onder meer raamdecoratie, zonwering en ‘vloer-voorbereidende producten’. Doordat Headlam een totaalpakket kan aanbieden is het voor Edel voordeliger de distributie uit te besteden. Vandaar dat voor 600 dealers, vrijwel allemaal detaillisten, is besloten om deze niet meer zelf te beleveren. Klanten die gericht zijn op de hospitality markt en projectinrichting zullen wel door Edel bediend blijven worden.

Service
‘Wij zijn ervan overtuigd dat wij de geselecteerde retailers met deze stap nog beter van dienst kunnen zijn. Headlam heeft in de Nederlandse markt een uitgebreid klantennetwerk, beschikt over eigen vervoer en een groot, enthousiast team van accountmanagers. Hiermee is Headlam de perfecte servicepartner voor Edel om de verkoop van Edel tapijt in de Nederlandse markt op zich te nemen’ aldus Albert Telgenkamp, Commercial Director Edel Tapijt.
Headlam is van oorsprong een Engelse distributeur. In Engeland, voor Edel een belangrijke exportmarkt, werkt de Nederlandse tapijtfabrikant al langer samen met Headlam.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten