Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Techtextil: van vochtabsorberend tot kogelwerend

Techtextil toont toepassingen van technisch textiel in de volle breedte. Het innovatief gehalte van de beurs is groot want de ontwikkelingen gaan snel.

Waterafstotende bekleding voor tuinmeubelen, geluidsabsorberend behang, 3D meubelstof en brandwerend tapijt – je kunt het zo gek niet bedenken of het is aanwezig op de Techtextil. De beurs ( 4 t/m 7 mei in Frankfurt) is een platform voor kopers en producenten van technisch textiel, ook wel smart textiles of intelligent textiles genoemd. Het textiel wordt niet alleen gebruikt voor verwarming (dekbedden), bescherming (zonwering, gordijnen, kleding), maar kan ook worden ingezet om te koelen, te informeren, energie te leveren, te genezen en te amuseren. Door de structuur van het textiel of door bepaalde toevoegingen kan het reageren op verschillende stimuli uit de omgeving zoals temperatuur, licht, vocht, druk, en zich daarbij eventueel aanpassen aan de omgeving.

Breed toepassingsgebied
Wie de lijst van exposanten (1300) bekijkt, ziet hoe divers de toepassingen van technisch textiel zijn. Waterafstotend, energie absorberend, reflecterend, kogelwerend, brandwerend, bestand tegen chemicaliën, extreem licht (denk aan luchtballonnen), vuilwerend enzovoort. Toepassing van textiel vindt zijn weg in allerlei markten: luchtvaart, automotive, sport, medische wereld, industrie en wegenbouw, bijvoorbeeld geotextiel dat wordt gebruikt bij dijkverzwaring. Bij huis-tuin-en-keuken gebruik gaat het onder meer om meubelstoffen en bedtextiel. Naast textiel is er ook plaats voor aanbieders van vezels en garens.

Innovatie
Tijdens de beurs zijn er lezingen, symposia, diverse prijsuitreikingen naar aanleiding van eerder gehouden wedstrijden en specialistische tentoonstellingen. Innovatie is voor Techtextil bepaald geen loze kreet en de ontwikkelingen gaan zowel in de breedte als in de diepte. Tegelijkertijd met Techtextil vindt de beurs Techprocess plaats die zich richt op productie en verwerking van textiel.

Meer informatie: www.techtextil.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten