Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tentoonstelling ontwerper Martin Visser in Centraal Museum

Vanaf 14 maart is er in het Centraal Museum in Utrecht een tentoonstelling over het werk van ontwerper Martin Visser, bekend van de slaapbank BR 02. Ook laten zeven huidige ontwerpers producten zien die geïnspireerd zijn op het werk van Visser.

Martin Visser (1922-2009) ontwierp de slaapbank BR 02 in 1960 voor meubelfabrikant 't Spectrum die het model sinds die tijd onafgebroken in productie heeft. Het iconische model heeft een rond buisframe en wordt geleverd in mat chroom of zwart en wordt meestal bekleed met stof, hoewel leer ook mogelijk is. Het strakke tijdloze model bestaat uit losse elementen waardoor het makkelijk kan worden gestoffeerd en wordt, zeker in deze tijd, gezien als een duurzaam ontwerp.
 

Foto van advertentie uit 1965.


't Spectrum
Visser werd in 1954 hoofd van de designafdeling van 't Spectum en ontwierp meerdere modellen, maar zijn slaapbank is met afstand het bekendst. Vanwege het zestigjarig bestaan organiseert het Centraal Museum in Utrecht de tentoonstelling 'De slaapbank die ogen opende', geopend van 14 maart tot en met 30 augustus.

Eerbetoon andere ontwerpers
Als eerbetoon aan Visser maakten Jan des Bouvrie, Richard Hutten, Carolina Wilcke & Reinier Bosch, Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Marcel Wanders en Sabine Marcelis een ontwerp dat is geïnspireerd op een werk van Visser. Deze ontwerpen zijn ook te zien op de tentoonstelling. Daarnaast is er moderne kunst te zien uit de collectie van het Centraal Museum van kunstenaars waarvan Visser ook werk in zijn collectie had.

Meer informatie: www.centraalmuseum.nl


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten