Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tentoonstelling over liefde voor hout

In IJsselstein is een tentoonstelling geopend over de ‘liefde voor hout’. De tentoonstelling laat uiteenlopend werk zien van diverse kunstenaars en designers zoals Gerrit Rietveld en Piet Hein Eek.

In de tentoonstelling  presenteert het Museum IJsselstein (MIJ) het meubelambacht uit het stadje in combinatie met hedendaagse kunst en vormgeving. Het resultaat is een brede selectie van onderwerpen en ontwerpen. Dat varieert van de klassiek/moderne ontwerpen van Gerrit Rietveld tot de ‘boomstam’, een kunstwerk van Herman de Vries. Piet Hein Eek is aanwezig met zijn bekende meubilair van sloophout en de jonge ontwerper Lex Pott laat juist de vorm en structuur van de boom zien. Daarnaast is er onder meer werk te zien van Maarten Baas, Tejo Remy, Jurgen Bey en Roderick Vos.

Houten auto
Naast meubels zijn er ook een aantal kunstvoorwerpen te zien zoals diverse speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte installaties. Ook de houten auto van kunstenaar Joost Conijn (die op houtgas rijdt) is aanwezig. Overkoepelend thema is ‘het naakte kale hout dat alle ontwerpers en kunstenaars in deze tentoonstelling verbindt’, aldus een toelichting van het museum.

Drie locaties
Het centrale punt van de tentoonstelling is het Museum IJsselstein. Daarnaast zijn er nog drie andere locaties. Dat zijn de zestiende-eeuwse kasteeltoren, de Waag en de zolder van het historische stadhuis. Deze laatste drie locaties zijn te bezoeken met een rondleider. Het museum is geopend van de middagen van woensdag tot en met zondag, voor de andere locaties zijn afspraken noodzakelijk. De tentoonstelling ‘Uit liefde voor hout van MIJ’ loopt tot 27 september.

Meer informatie: www.museumijsselstein.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten