Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Textielbeurs Proposte weer present

De specialistische stoffenbeurs Proposte in het Italiaanse Cernobbio gaat op dinsdag 26 april van start. Ook in de directe omgeving kunnen bezoekers zich oriënteren op nieuwe stoffencollecties.
 

Bezoekers van Proposte in september 2021.


Proposte, in 1993 in het leven geroepen ter promotie van Italiaanse stoffenleveranciers, heeft nog steeds een zwaar Italiaans stempel, maar 40 van de 69 exposanten komen van elders. België is met acht exposanten de sterkste buitenlandse vertegenwoordiging, J.A. Raymakers is de enige Nederlandse deelnemer. Vanwege de geringe omvang van het 'beurscomplex', fraai gelegen aan het Comomeer, zijn er ook in de nabijheid meerdere stoffenleveranciers die zich in diverse villa's en hotels presenteren. Bezoekers kunnen gebruik maken van shuttlebusjes.

Kwaliteit
Proposte moet het niet hebben van de kwantiteit, maar kwaliteit. Importeurs, groothandels, converters, meubelfabrikanten, projectstoffeerders en specialisten uit de retail kunnen zich hier oriënteren op nieuwe stoffen, kleuren en technische ontwikkelingen, met name gericht op meubel- en gordijnstoffen.
Volgende week krijgt de website van de beurs een update en tijdens de beurs (26 t/m 28 april) en daarna is er een digitaal platform beschikbaar waar exposanten jaarrond hun informatie kunnen etaleren.

Coronamaatregelen
Cernobbio ligt dicht bij Milaan in het gebied waar begin 2020 het coronavirus keihard toesloeg. Reden waarom de beurs, traditiegetrouw altijd in april, toen niet doorging. Ook verplaatsing naar september 2020 bleek onhaalbaar en datzelfde gold voor april 2021. Uiteindelijk lukte het net wel in september vorig jaar.
Hoewel in Italië het coronavirus behoorlijk is ingedamd gelden voor de beurs nog duidelijke regels: bezoekers moeten in het bezit zijn van een ‘Super Green Pass’ wat betekent dat je voldoende gevaccineerd moet zijn of een bewijs van herstel van corona moet kunnen laten zien. Ook zijn mondkapjes verplicht tijdens de beurs. Check voor de exacte regels de site.

Meer informatie: www.propostefair.it


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten