Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Textielfabriek Johan van den Acker deels overgenomen door Raymakers

Johan van den Acker Textielfabriek wordt deels overgenomen door veloursproducent Raymakers en deels door de Pieter van den Acker, de huidige directeur van Van den Acker. Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren.

Textielfabrikant Van den Acker was in handen van de familie Van den Acker en de aandelen worden nu voor 50% overgenomen door Pieter van den Acker, de huidige directeur en de zesde generatie van het in 1807 opgerichte bedrijf. De andere 50% wordt overgenomen door Richard Oussoren, directeur-eigenaar van veloursproducent Raymakers in Helmond. Volgens Oussoren moet de acquisitie en samenwerking kunnen leiden tot schaal- en synergievoordelen. ‘Denk aan de producten, de inkoop en productontwikkeling.’

Internationale afzet
Van den Acker is een weverij voor gordijn- en meubelstoffen en inbetweens die ook verft en veredelt. De plat geweven stoffen worden internationaal verkocht aan grossiers, editeurs en projectspecialisten. Raymakers, opgericht in 1773, is marktleider en gespecialiseerde wever, verver en veredelaar van poolweefsels (velours) voor zowel de consumenten- als de projectmarkt. Het levert de meubel- en gordijnstoffen wereldwijd aan grossiers, editeurs, projectspecialisten en de meubelindustrie.

Zelfstandige voortzetting
Beide bedrijven, die allebei het predicaat Hofleverancier mogen dragen, blijven zelfstandig voortbestaan en staan volgende week zelfstandig op de textielbeurs Proposte in Italië. Voor de buitenwacht zal er niets veranderen en ook de personele bezetting blijft gehandhaafd. Bij Van den Acker in Gemert werken circa 40 mensen, bij Raymakers in Helmond ongeveer 125.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten