Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Textirama verkoopt beurzen Intirio en MoOD

Textirama verkoopt al haar beurzen aan Easyfairs, gespecialiseerd in het organiseren van events en het managen van beursgebouwen en congrescentra. Een van de verkochte beurzen is Intirio die aanstaande zondag begint.

Textirama is onder meer organisator van de beurzen MoOD en Intirio. Daarnaast organiseert het de beurs Indigo Home Edition, het Intirio Congres en de Goed Gevoel Ladies Fair. Met name de twee eerstgenoemde beurzen hadden de afgelopen jaren te maken met een sterke teruggang en dit heeft mede geleid tot de verkoop. 'Textirama ging op zoek naar continuïteit en professionaliteit op lange termijn, overtuigd dat in een snel veranderend beurslandschap deze continuïteit het best gegarandeerd wordt door een bedrijf als Easyfairs', zo laat general manager Patrick Geysels in een vandaag verschenen persbericht weten.

Internationale beursorganisator
Easyfairs, met hoofdkantoor in Brussel, organiseert internationaal tientallen beurzen en houdt zich ook bezig met het managen van beursgebouwen en congrescentra. In Nederland is het onder meer eigenaar van Beursorganisatie Evenementhal met centra in Hardenberg, Gorinchem en Venraij.
De overname lijkt geen grote gevolgen te hebben voor het personeel van Textirama hoewel dat niet voor iedereen geldt.

Textirama
Textirama is van oorsprong een belangenorganisatie en werd in 1959 opgericht om via vakbeurzen promotie te maken voor de Belgische textiel- en kledingsector. Zo werd in 1979 gestart met de beurs Decosit die in 2014 werd omgedoopt tot MoOD. Later volgde onder meer Intirio dat zich richt op de retailer in interieurstoffen, behang en vloerbedekking. De twintigste editie van Intirio begint aanstaande zondag in Gent en loopt tot en met 30 januari.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten