Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Thema Dutch Design Week: ‘The making of’

The thema van de komende Dutch Design Week stelt ‘het maakproces’ centraal. Dat gebeurt door het inzichtelijk maken van hoe de producten en diensten tot stand komen of waar die zijn gemaakt.

Van 22 t/m 30 oktober vindt in Eindhoven de vijftiende editie van de Dutch Design Week (DDW) plaats. Met het thema ‘The making of’ wil de organisatie het maakproces centraal stellen. Martijn Paulen, directeur van de DDW: ‘hiermee stimuleren en waarderen we zowel het onderzoeksproces als de eindresultaten.’ De DDW wil hiermee een blik achter de schermen geven en tegelijkertijd een preview laten zien van mogelijk toekomstige producten en diensten.

Publiekscampagne
Om het thema onder de aandacht te brengen wordt gewerkt aan een publiekscampagne waarin het thema wordt vertaald ‘naar een uitnodiging om design vooral te komen ervaren, bewonderen en ontdekken’, aldus een persbericht. ‘De campagne is een ode aan het maakproces en de makers.’
Achtergrond van deze expliciete waardering voor de ontwerpers is de diversiteit en variëteit die immer aanwezig is. ‘Geen enkel ontwerpproces is hetzelfde. Gedurende het bedenken, maken, vallen en opstaan heeft iedere designer zo zijn eigen mantra’s, adagia of wijsheden’’, aldus een toelichting.

Breed programma
De organisatie van de Dutch Design Week verwacht dit jaar 2500 deelnemers, verspreid over 100 locaties. In september is het complete programma bekend. De eerste onderdelen staan inmiddels online. Zie hiervoor www.ddw.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten