Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Themadag over Scandinavisch design bij Pot Interieur

Op 16 mei organiseert Pot Interieur in Axel een dag die in het teken staat van Scandinavisch design. Diverse sprekers zullen ingaan op kenmerken, de achterliggende filosofie en de relatie duurzaamheid en Scandinavisch design.
 

Wishbone Chair CH24 van de Deense fabrikant Carl Hansen, ontwerp van Hans Wegner.

Scandinavisch design staat voor een succesverhaal dat al jaren duurt en dit minimalistische en functionele design heeft inmiddels de hele wereld veroverd. Het heeft grote invloed op nieuwe trends en ontwikkelingen. Maar wat is het geheim van dat succes, wat zijn de gedachten achter de ontwerpen en welke nieuwe wegen (zullen) worden ingeslagen. Deze vragen worden beantwoord tijdens de Scandinavian Day on Design bij retailer Pot Interieur in Axel op 16 mei. De dag is gericht op interieurontwerpers, interieurstylisten en (interieur)architecten.

Lezingen
Tijdens de dag zullen een drietal sprekers hierover aan het woord komen. Futurologe en design trendwatcher Anne Lise Kjaer plaatst in haar lezing het Scandinavische design in de context van een snel veranderende wereld. Een wereld waarin duurzaamheid, automatisering en technologie een steeds belangrijkere rol spelen.
De Deense architect Troels Grum-Schwensen studeerde aan de Royal Danish Academy of fine Arts in Copenhagen en heeft met zijn ontwerpen verschillende internationale designprijzen gewonnen, zoals onlangs een Platinum Award van Muse Design Awards voor zijn tafel Ponto.

Achtergronden Scandinavisch design
Charlotte Ravnholt, hoofdredacteur van Bo Bedre en het in de Benelux verschijnende Magazine Scandinavian Living, zal bepaalde producten van Scandinavische design uit de beginperiode vergelijken met dat van nu. Ook zal zijn ingaan naar de filosofie achter deze populaire designstroming.

Aanwezige merken
Op deze speciale dag zullen de merken Fritz Hansen, Carl Hansen, Muuto, Louis Poulsen, House of Finn Juhl, Gubi, HĂG, Offecct en de Scandinavische merken Efg, Edsbyn en Engelbrechts via DingsDesign zich op een bijzondere wijze aan de deelnemers presenteren. 'In een inspirerende omgeving tonen zij allerlei noviteiten en bijzondere meubels', zo belooft het programma.
De dag wordt afgesloten met een centraal geleid gesprek onder leiding van designkenner en journalist Jeroen Junte.
Het programma start om 13.00 uur en eindigt om 19.00 uur.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten