Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Thonet viert 100 jaar Bauhaus met vernieuwe klassieker

Meubelfabrikant Thonet introduceert een eigentijdse interpretatie van de beroemde sledestoel S 533 F van Ludwig Mies van der Rohe. Het is een voorbode van het 100-jarig bestaan van Bauhaus dat in 1919 werd opgericht.

De S 533 F, een zogeheten Freischwinger zonder achterpoten, is door het designerduo Besau Marguerre voorzien van een nieuw jasje. De stalen buisfauteuil heeft twee uitvoeringen: met een frame van parelmoer chroom met lederen bekleding in antraciet en met een frame van champagnekleurig chroom met een lederen bekleding in zachtroze. Hierdoor krijgt de stoel van de zakelijke Bauhaus-stijl een warme uitstraling. Beide uitvoeringen komen op de markt in een oplage van 100 stuks.

Samenwerking diverse disciplines
De S 533 F is een ontwerp uit 1927 van Mies van der Rohe, oud-directeur van het Bauhaus, een school voor architectuur, beeldende kunst en toegepaste kunsten die in 1919 werd opgericht door architect Walter Gropius in Weimar. Bauhaus kenmerkte zich door samenwerking van verschillende disciplines en groeide later uit tot een bepaalde 'stijl' die nog steeds invloed heeft, onder meer in het meubeldesign.

Tecta en Bauhaus
Vanwege het 100-jarig bestaan zijn er in 2019 in Duitsland talloze activieiten rondom Bauhaus en Thonet is niet de enige meubelfabrikant die hierop inspeelt. Tecta, dat een groot aantal originele Bauhaus iconen produceert, heeft een viertal jonge designers losgelaten op verschillende meubelontwerpen om deze opnieuw te interpreteren. Het resultaat daarvan zal op de meubelbeurs IMM in Keulen in januari 2019 te zien zijn onder het motto Bauhaus Nowhaus.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten