Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Thuisin maakt digitale verkoophulp volwassen

Franchiseorganisatie Thuisin gaat verder met de ontwikkeling van diverse apps die gebruikt kunnen worden als digitale verkoopassistent in de winkel.

In mei introduceerde Thuisin DIVA, de digitale verkoopassistent. Dat is een app die winkeliers kunnen gebruiken op hun tablet als ondersteuning bij het verkoopproces. ‘Mensen oriënteren zich op internet en als zij in de winkel komen betekent het een grote bereidheid tot kopen. Met DIVA versnellen wij dat proces’, aldus Hugo Eijkelkamp, directeur van Comafin, het moederbedrijf van franchiseorganisatie Thuisin. In mei werd de app als pilot uitgezet bij een viertal winkels van Thuisin en momenteel worden de kinderziektes er uit gehaald.

Diverse apps
De basis van de app, tot nu toe alleen beschikbaar voor pvc vloeren, is een database met gegevens van de leverancier. In korte stappen kan de winkelier, samen met de klant, het verkooptraject doorlopen. Product, aantal vierkante meters, type ondergrond, eventuele voorbehandeling, benodigde materialen en prijs zijn in korte tijd beschikbaar en leesbaar op de tablet. Op korte termijn komen er apps voor linoleum, laminaat, tapijt en vinyl en na de zomervakantie is de app voor raamdecoratie gereed.

Up to date
Door het invoeren van gegevens wordt de kans op fouten geminimaliseerd en kan er snel worden geschakeld op de winkelvloer. Eijkelkamp: ‘Het is ook handig omdat er vanwege de enorme keus ontzettend veel gevraagd wordt van de verkoper. Nu is veel informatie direct beschikbaar en up to date.’

Groot aantal webshops
Thuisin zet sterk in op automatisering en digitalisering. De organisatie heeft 36 webshops die surfers op het net naar de winkel moeten lokken. Zo verwijzen onder meer laminaat-shop.nl, linoleum-shop.nl, pvcstroken-shop.nl, gordijnenshop.com, kastenopmaat-shop.nl en behangshop.nl allemaal naar dezelfde organisatie. Eijkelkamp: ‘Alle artikelen die op onze websites vermeld zijn, beheren wij vanuit ons hoofdkantoor. Het is onze visie om vanuit één databestand zowel webshops, kassasysteem als de verkoophulp te ondersteunen. De Digitale Verkoop Assistent is daar onderdeel van.’

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten