Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Thuiswerken? Tips voor een werkplek

Verplicht moeten thuiswerken vanwege het coronavirus? Sommige bedrijven spelen er op in om te laten weten dat zij een goede oplossing hiervoor hebben. Praktisch, compact, gericht op design of vooral gezellig.
 


Hele volksstammen zitten in plaats van op kantoor in de huiskamer, aan de keukentafel, op zolder of ergens anders in huis omdat zij, al dan niet verplicht door de werkgever, thuis moeten werken vanwege het coronavirus. Iedereen heeft daar een internetverbinding en een computer, maar waar maak je je werkplek en hoe richt je die in?
Zoals in Italië als eerste land in Europa het virus zich openbaarde en in rap tempo verspreidde, zo snel lieten Italiaanse meubelbedrijven weten dat zij producten hebben om te thuis te kunnen werken. Daarna volgden andere bedrijven, soms met een subtiele hint naar de omstandigheden, soms met een directe verwijzing naar het coronavirus en soms zonder een enkel commentaar.
 


Badkamerspullen voor werkplek
Zo stuurt het Italiaanse communicatiebureau Umbrella op 12 maart een nieuwsbrief met informatie van verschillende Italiaanse meubelfabrikanten onder de kop Let's do smart working met daarbij wat foto's van verschillende merken. Een daarvan is Ever Life Design, een bedrijf dat producten voor de badkamer maakt, maar die je blijkbaar ook prima kunt gebruiken voor een thuiswerkplek. De poef Roll (zie foto hierboven) bestaat uit een waterafstotende stof - handig voor in de badkamer - die vast ook tegen een klots koffie kan. De kruk Rung is eigenlijk meer een stoeltje voor kinderen, maar blijkt gezien de foto ook ineens een prima zitmeubel voor een werkplek.
 


Bureau uit 1930
Het bureau Comancina van fabrikant Zanotta is een ontwerp uit 1930 met golvende lijnen van gebogen staal naar analogie van de typerende vormgeving van Bauhaus, de stijlrichting die in Duitsland begin vorige eeuw furore maakte. De stoel, ook van Zanotta, is de opvouwbare stoel April, een model dat stamt uit 1964. Beide modellen zijn ontworpen in een tijd dat er nog geen arbowetgeving was, maar anno 2020 is het blijkbaar geen probleem om deze producten aan te prijzen als goed bruikbaar voor het home office, zoals de thuiswerkplek in goed Nederlands heet.
 


Kroon op bureau
Een derde Italiaanse fabrikant is Tecno met het bureau T90, in 1954 ontworpen als schrijftafel en in 2012 opnieuw gelanceerd. Het ontwerp is voorzien van een drietal lades, heeft een stalen frame en is verkrijgbaar in walnoot of donkergrijs gelakt. Het communicatiebureau stuurt een bijzondere foto mee in deze tijd waarin het coronacrisis dood en verderf zaait. Want wat zien wij op de tafel/het bureau staan? Een kroon in een glazen vitrine. Voor wie het nog niet wist: onder de microscoop is te zien dat het coronavirus een soort 'stekels' heeft die lijken op de corona (atmosfeer) rondom de zon en ook wel wordt vergeleken met een kroon, in het Latijn corona.
 


Superdeluxe werkplek
Het Spaanse Viccarbe stuurt een week later een bericht: Home Office with a little Help of Design, zonder enige verwijzing naar de huidige situatie en gedwongen thuiswerk. Wat volgt zijn foto's met verschillende interieurs waarbij direct duidelijk wordt dat het merk zich op een doelgroep richt die zeer ruim is gehuisvest en het zich kan permitteren 'ergens in huis' een kantoorruimte in te richten. Een strakke stoel aan een veredelde 'leesplank' (zie hierboven) is op een beperkte ruimte toepasbaar, maar een fauteuil zomaar in een hoekje plaatsen (een soort mini wachtruimte) of een driezits bankstel met twee riante fauteuils als onderdeel van je huiskantoor is niet iets wat in een doorsnee woning toepasbaar is.
 


Verstelbaar bureau
De Deense fabrikant Montana kwam afgelopen week met een Trendflash met wat foto's van The creative home office. Dat varieert van een ruim ingerichte kamer (zie de eerste foto) met het bureau HiLow 2, een bureau dat je makkelijk in de hoogte kunt verstellen en daarmee een puur kantoorproduct, maar niet saai is qua vormgeving en hele simpele oplossingen. Zo laat Montana op de foto hierboven zien dat een werkplek niet veel ruimte hoeft te kosten: klap het deurtje van de kast open en je hebt ruimte voor de laptop om aan de slag te gaan..
 


Gezellig
Ook Rivièra Maison haakt aan bij de actualiteit en het plotseling massale thuiswerken. Het merk is vooral bekend van de vele woonaccessoires, maar zegt ook producten voor het kantoor te hebben en stuurt wat foto's onder het motto Home is where you can be you. Dat geeft direct al aan waar het om gaat: niet het thuiswerken staat centraal, maar je thuis lekker voelen, daar gaat het om. Om dat voor elkaar te krijgen geeft Rivièra Maison een vijfstappenplan. Dat begint met de basis, een tafel met daarop een cactus in XXL formaat en nog wat decoratiemateriaal. Daarna volgt de verlichting (een niet handige en vooral decoratieve bureaulamp) en zo wordt het huiskantoor in een paar stappen een gezellig gedecoreerd plekje.
 


Denk aan de kinderen
Wehkamp doet het ongeveer in dezelfde sfeer onder het motto 'Fleur je werkplek op' en stuurt een foto van een actuele situatie: een man zit aan tafel achter een laptop en een kind zit spelend op zijn knietjes vlakbij hem. Uit het enorme assortiment zijn wat producten bij elkaar geharkt zoals een bureau, een paar stoelen en lampen, opbergdozen en – heel attent – wat kinderspeelgoed.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten