Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tijdloos design met inhoud

Het Finse merk Artek kiest voor functionaliteit gecombineerd met tijdloos design en hoge kwaliteit. Buy now, keep forever, laat het weten op meubelbeurs IMM.
 


Terwijl de woonmode onderhevig is aan trends en daarmee de 'houdbaarheid' van meubelen relatief snel afneemt, zijn er ook merken die zich daar niets van aantrekken. Zo laat het Finse merk Artek op de in januari gehouden meubelbeurs IMM in duidelijke taal weten One Chair is enough en plaatst een viertal stoelen (elk in twee versies) op de stand.
 


Content
Daarbij wordt met een knipoog naar de huidige tijd gekeken. Timeless content inside, staat er bij een foto van de Domus Chair waarbij links het jaartal van het ontwerp staat (1946) en rechts 2020 terwijl het model in al die jaren hetzelfde is gebleven. Het woord content bestond in 1946 waarschijnlijk wel, maar werd niet in verband gebracht met de huidige betekenis van content; veelal inhoudsloze informatie die online wordt verspreid.
 


Makkelijk te herstofferen
Op een ander bord is te lezen: Buy now, keep forever. Dat zou je als een variant kunnen zien van Koop nu, betaal later. In beide gevallen wil de Finse meubelfabrikant laten weten dat zij kiest voor tijdloze ontwerpen die lang meegaan en niet onderhevig zijn aan modegrillen. Componenten kunnen worden vervangen of aangepast, het frame kan opnieuw worden gelakt en en de stoffering kan worden vervangen. Een voorbeeld daarvan is de Chair 611 die is bekleed met linnen band, zie de foto hierboven.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten