Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tranquil Dawn volgens AkzoNobel Kleur van het jaar 2020

Tranquil Dawn is een zachte en lichte tint die je kunt plaatsen tussen groen, grijs en blauw. De kleur straalt kalmte en helderheid uit in het interieur en brengt balans, aldus AkzoNobel.



De naam Tranquil Dawn (rustige dageraad) verwijst naar de zonsopgang en het licht wat daarbij hoort, lichtgrijs met een groen tintje. 'Het moment dat de zon opkomt en alles nog ongerept is, met de mist zo boven de weilanden. Daar denk ik aan', zegt Heleen van Gent, kleurenexpert en hoofd van het Global Aesthetic Center van AkzoNobel. Dat centrum doet onderzoek naar wereldwijde trends en toont volgens AkzoNobel aan dat er gezocht wordt naar het antwoord op de vraag ‘Wat maakt ons menselijk?’. Daardoor worden alledaagse zaken opnieuw bekeken en de horizon verbreed. Die 'ontwakende horizon' is een inspiratiebron geweest voor het kiezen van de kleur Tranquil Dawn.

Viertal kleurpaletten
De kleur staat niet op zichzelf en daar omheen ontwikkelde AkzoNobel een viertal kleurpaletten.Tranquil Dawn is in al die paletten toepasbaar en elk palet afzonderlijk is te combineren in elke woonstijl. De 'nieuwe' kleur is vanaf heden voor de consument beschikbaar en wordt onder het merk Flexa onder de aandacht gebracht. Foldermateriaal met kleurentrends en interieurfoto's die laten zien hoe je de kleuren kunt toepassen - waaronder natuurlijk Tranquil Dawn – zijn voor de consument beschikbaar.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten