Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Transparante relaxfauteuil

Relaxfauteuils krijgen steeds meer functies terwijl de motorische aandrijving steeds compacter wordt. Hoe ziet dat er eigenlijk uit?
 


De woorden transparant en transparantie worden te pas en (vooral) te onpas gebruikt in figuurlijke zin om aan te geven: wij zijn hier heel duidelijk in, wij hebben niets te verbergen. Letterlijk betekent het doorzichtig, doorschijnend, waar je doorheen kunt kijken. Dat is het geval bij deze stoel, zeg maar fauteuil. De foto is gemaakt tijdens de afgelopen november gehouden Meubelbeurs Brussel op de stand van de Belgische zitmeubelfabrikant Mecam.

Verfijnder design
Mecam produceert een groot aantal verschillende relaxfauteuils en deze zijn voorzien van allerlei technische snufjes. Door verkleining en verbetering van motoren en de mechanische hardware hebben de fauteuils de laatste jaren een slanker uiterlijk gekregen en zijn het niet meer de plompe bakken van weleer. Een toegenomen functionaliteit gaat zo hand in hand met een verbetering van het design.

Onder de motorkap
Gebruikers (consumenten) zijn meestal niet geïnteresseerd wat er onder de 'motorkap' is geïnstalleerd, maar Mecam wil professionele afnemers graag laten zien hoe hun producten zijn opgebouwd. Vandaar die transparante stoel. Het ziet er allemaal duidelijk uit, maar lekker zitten is wat anders. Dat was ook niet de bedoeling want dit exemplaar staat niet voor niets op een sokkel.

Bediening
Die smartphone ernaast, wat doet die daar? Is dat om aan te geven dat de diverse functies met een app kunnen worden aangestuurd? Of is het om aan te geven dat je lekker kunt zitten met de telefoon onder handbereik? Geen van beide, het is de afstandsbediening voor de fauteuil. Vraag: wat te doen als de batterij daarvan op is. Of als je die ergens anders hebt laten liggen?

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten